- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
3 miljoen voor anti-wietverslavingmedicijn
Gekker moet het toch niet worden: de regering Obama stelt drie miljoen dollar belastinggeld beschikbaar om een farmaceutisch medicijn te ontwikkelen waarmee verslaafde blowers van hun wietgewoonte kunnen afkicken!
Hoewel er een stroom positieve zaken gemeld kan worden over de cannabisrevolutie in de VS, is de strijd dus nog niet helemaal gestreden zo blijkt. Want op aanraden van het National Institute on Drug Abuse (NIDA, die we eerder deze week godbetert nog een compliment maakten omdat ze meer overheids-wietplantages voor wetenschappelijk onderzoek willen), maakt de federale regering nu drie miljoen dollar budget vrij voor een anti-wiet medicijn.
Bedreiging volksgezondheid
NIDA beschouwt cannabis(verslaving) dus als een bedreiging voor de nationale gezondheid. Volgens de krant The Washington Times zijn er naar schatting nu 4,2 miljoen Amerikanen verslaafd aan wiet. Hoogste tijd dus voor een farmaceutisch medicijn dat deze zombies weer omtovert in productieve leden van de maatschappij (* cynisch ondertoontje uit).
“Cannabisgebruik is een groeiend publiek gezondheidsprobleem in de verenigde Staten dat onze directe aandacht vergt”, schreven de drugsbestrijders van NIDA eerder deze maand in hun voorstel voor een medicijn. “Gezien het massale marihuanagebruik en de daarmee geassocieerde ziekten en het grote aantal mensen dat hulp zoekt, is er een kritische noodzaak om effectieve behandelingen te ontdekken en ontwikkelen voor CUD (staat voor Cannabis Use Disorder, red.)”
Nieuwe blowers beschermen
Helaas gaat NIDA daarmee stevig voorbij aan de datagegevens (van zichzelf ook), die aantonen dat wiet slechts een verslavingsrisico van 9 procent kent, enorm veel minder dan die voor andere drugs – alcohol en tabak inbegrepen. Maar desondanks voelt de organisatie die volledig leeft van overheidssubsidie zich geroepen met name de nieuwe blowers te beschermen tegen de verderfelijke invloed van wiet. In 2014 probeerden 2,4 miljoen Amerikanen voor het eerst cannabis, elke dag mogen wij dus zo’n 6.600 debutanten begroeten. Met haar noodkreet hoopt NIDA snel een medicijn officieel goedgekeurd te krijgen door de Food and Drug Administration. Want nu zijn er potverdikkie wel zulke chemische producten voor het behandelen van nicotine- of opiatenverslavingen en niet voor wiet…
Nog meer rabiate onzin
Zijn dit nu de enige idioten, die mensen van NIDA? Nee hoor, ze krijgen bijval van andere leiden die eigenlijk een algeheel wietverbod nastreven. Neem dokter Stuart Gitlow van de American Society of Addiction Medicine, die tegen de Washington Times zegt: “De complete medische gemeenschap is zich bewust van wietverslaving en hoe groot dat probleem is.” Hij zet zijn argument kracht bij door te stellen dat het alcoholverbod tijdens de Drooglegging “vanuit volksgezondheidsoogpunt een succes was”…
Interessante theorie, zeker omdat zelfs het ministerie van Volksgezondheid in de VS heeft toegegeven dat de Drooglegging mislukt is. Cannabisadvocaten voegen daar aan toe dat ze het onzinnig vinden dat de regering geld spendeert aan genezing van een verslaving aan een substantie die – in vele opzichten – bewezen minder gevaarlijk is dan cafeïne…
(advertentie)