- Droog je wiet tot perfectie met de 16/60 methode
- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#12)
- Millennials kopen meer voorgedraaide joints dan wie dan ook
- Biologisch je eigen wiet kweken? Start hier!
- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
10% werknemers stoned op ’t werk
Schokkende – nou ja, wij vinden het prima hoor – cijfers: bijna tien procent van de werknemers verschijnt regelmatig stoned op het werk. Tenminste in de Verenigde Staten, zoals blijkt uit een onderzoek van Mashable.com en SurveyMonkey.Vorige week scoorde Peter Thiel publiciteit met zijn opmerking dat het veronderstelde mismanagement bij Twitter het gevolg was van “a lot of pot-smoking going on”. Die opmerking moet met een korreltje zout worden genomen, want Thiel is een grote investeerder van concurrent Facebook en de laatste businesscijfers van Twitter zijn ook nog eens boven verwachting goed.
10 procent komt stoned op het werk
Maar zijn punt dat er in Amerika volop geblowd wordt op de werkvloeren, wordt wel bevestigd door de uitkomst van een enquête van Mashable.com en SurveyMonkey onder 534 werknemers. Gevraagd of ze wel eens stoned naar het werk zijn gekomen, antwoordt bijna 10 procent bevestigend. Of het een gevolg is van de golf aan staten waar (medicinale) cannabis gelegaliseerd is, is niet duidelijk. Dat er sprake is van een trend dat steeds meer Amerikanen onder de invloed van wiet bij de baas verschijnen, wel. Vorig jaar hield een verzekeringsmaatschappij voor het midden- en kleinbedrijf een vergelijkbare peiling en toen meldde ook al 10 procent van de bedrijven dat ze in 2013 minimaal een werknemer hadden die duidelijk onder de invloed was. Cannabis was in die enquête goed voor 5 procent van die gevallen.
Drugstest kan je je baan kosten
Hoewel het dus de goede kant opgaat met de legalisering van wiet in de VS, is het gedrag van blowende werknemers niet zonder risico. Veel ondernemningen – zelfs in staten als Colorado en Washington waar ook de recreatieve wiet legaal is – testen hun personeel op drugs. En bij een positieve test vlieg je dus zonder pardon de laan uit. Toch klinkt er tegenwoordig ook veel kritiek op de drugstests: ze zouden niet betrouwbaar genoeg zijn, de kosten voor het testen op drugs lopen de pan uit en het zou een aantasting van de privacy van mensen zijn. En uit onderzoeken blijkt dat het de mensen ook geenszins weerhoudt van het nemen van drugs.
En wat doe jij met blowen & werken?
Waarvan akte. We zijn trouwens benieuwd hoeveel mensen er in Nederland en België wel eens stoned op de job verschijnen. Doe mee aan de ‘Wat vind jij?’-peiling op de homepage van RollingStoned deze week en dit mysterie zal weldra opgehelderd zijn…
(advertentie)