- Droog je wiet tot perfectie met de 16/60 methode
- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#12)
- Millennials kopen meer voorgedraaide joints dan wie dan ook
- Biologisch je eigen wiet kweken? Start hier!
- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
Justitie ript ‘drugsfans’ op The Qontinent
Justitie in België kan er anders ook wat van. Waar in Nederland vrolijk in beslag genomen growshop spullen worden geveild, daar handhaven ze bij de zuiderburen een nultolerantie t.a.v. drugs tijdens een dancefestival. Gevolg? Tienduizenden (boete)euro’s in de staatskas!
Zo’n veertigduizend festivalgangers hadden er afgelopen weekend zin in, de achtste editie van het dance (hardstyle) evenement The Qontinent in het Oost-Vlaamse Wachtebeke. Maar helaas waren de bezoekers niet de enige met goesting, ook de politie en het parket (openbaar ministerie) wreven zich in de hebberige handen: ze gingen namelijk drie dagen lang een zero-tolerance beleid ten aanzien van drugs handhaven!
Zero-tolerance met drugs
Nu is dat an sich al vrij achterlijk natuurlijk, een zero-tolerance beleid. Bedoel, als je werkelijk meent dat je het beste voor hebt met de bevolking en haar gezondheid dan zou je toch ten minste ook die harddrug met veruit de meeste schadelijke gevolgen moeten verbieden (alcohol ja). Maar goed, nu er een rechtse politie wind door België waait, onder aanvoering van de zelfbenoemde anti-drugspaus Bart de Wever – die ooit begonnen is met zero-tolerance in zijn thuisstad Antwerpen – is het makkelijk scoren voor de wetshandhavende autoriteiten.
Tienduizenden euro’s in de staatskas
Zo ook tijdens The Qontinent. Hoewel er volgens parket en lokale politie ‘geen ernstige incidenten’ zijn voorgevallen, werden er toch 202 personen betrapt op het bezit van drugs. Omdat niets-niks-nada is toegestaan moesten deze mensen hun hasj, wiet, xtc, coke, speed en lsd afstaan. Maar dat niet alleen, ze konden ook hun portemonnee trekken en direct stante pede een niet onaanzienlijk bedrag aan de Belgische overheid overmaken. ‘Minnelijke schikking’ noemen ze dat in Vlaanderen nogal omfloerst, waarmee de delinquenten strafvervolging dus kunnen afkopen. Tien dancefans maakten het blijkbaar echt te bont in de ogen van justitie en zijn gedagvaard om voor de rechtbank van Gent te verschijnen…
Hoe dan ook, het hele anti-drugs geintje afgelopen weekend leverde de staatskas zodoende de niet onaardige som geld van 38.570 euro op.