- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Geen hersentumor/nekkanker door blowen
Het was al langer bekend, maar opnieuw heeft wetenschappelijk onderzoek nu aangetoond dat het langdurig, intensief gebruik van cannabis niet leidt tot een verhoogd risico op hersentumoren of nekkanker. Integendeel: blowers lopen juist minder kans op zulke ziektes!
Braziliaans onderzoek
Levenslange blootstelling aan cannabisrook heeft geen gevolgen voor de mogelijkheid tot het ontwikkelen van kanker in de hersenen of nek. Dat is de overduidelijke conclusie van onderzoekers van de Universidade Federal de Minas Gerais in Brazilië.
Voor hun onderzoek keken de wetenschappers naar 9 eerdere case-control studies, om vast te stellen of het roken van wiet deze kankervormen zou bevorderen. Ze hielden rekening met factoren als alcohol- en tabakgebruik, leeftijd, ras en geslacht en konden niet anders dan vaststellen dat mensen die hun hele leven cannabis consumeerden niet meer kans hadden op de ontwikkeling van diverse kankervormen dan mensen die nog nooit wiet hebben gerookt.
Blowen en kanker zijn geen vrienden
“Er is geen associatie vastgesteld tussen levenslang marihuanagebruik en de ontwikkeling van hersen- of nekkanker”, schrijven de Brazilianen. Nu is dit onderzoek niet het eerste dat aantoont dat blowen en kanker geen negatief verband hebben. In een analyse van afgelopen juni in the International Journal of Cancer stelden wetenschappers al vast dat er geen link is tussen wiet roken en longkanker.
Sterker nog, in 2009 is er al een wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd dat stelt dat wietconsumptie juist geassocieerd kan worden met een VERMINDERD risico op hersentumoren en nekkanker!
En dit nieuwe Braziliaanse onderzoek sluit ook weer perfect aan op een studie uit 2011 van Brown’s University, waar in onderstaande video aandacht wordt besteed:
(advertentie)