(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Hè, wat jammer nou. Konden ze zich positief onderscheiden van het cannabis wanbeleid in het voormalige moederland a.k.a. kolonisator Nederland, kiezen ze in Suriname (voorlopig) toch niet voor massale marihuanaproductie. Ze verbouwen er liever voedsel…

Nu is bovenstaand dilemma helemaal niet zo vreemd als het misschien lijkt hoor, want de gezamenlijke organisatie van Caribische landen en gebiedsdelen, Caricom, is openlijk voorstander van cannabisproductie voor zowel medicinale toepassingen als om de economie een financiële booste te geven. En in Jamaica, de Bahama’s en nog wat andere landen liggen de plannen voor regulering/legalisering al klaar. Maar in Suriname zijn ze op dit moment helaas nog niet zover, verklaarde minister van Landbouw Soeresh Algoe tegenover journalisten.

Tekort aan vruchtbare grond

wiettt

Wiet, het wil er potverdorie wel groeien in Suriname 🙂

“We weten dat we in de regio een tekort hebben aan vruchtbare landbouwgrond, we weten dat onze kosten voor voedselimporten te hoog zijn. Wanneer we dus over marihuana praten, is Suriname er op dit moment geen voorstander van om onze landbouwers te adviseren marihuana te gaan planten. Wat wij stimuleren is de productie van voedsel voor onze mensen”, verklaarde minister Algoe.

Toch jammer dat deze bewindsman het blijkbaar net niet helemaal begrijpt. Om te beginnen is cannabis namelijk ook een milieuvriendelijke en makkelijk te telen voedselbron (en al helemaal het niet-dope zusje hennep!). Maar ook belangrijk: er kan met het geld dat er op relatief eenvoudige manier verdiend wordt aan de cannabisteelt – de wiet zou bijvoorbeeld verkocht kunnen worden aan de medicinale markt in de USA en Canada – meer dan genoeg voedsel worden ingekocht op de wereldmarkt.

Nog even geduld a.u.b.

Maar wellicht is het nog wat te vroeg om dit inzicht van de Surinaamse regering te verwachten, omdat er immers nog maar 1 land in de regio is waar cannabis daadwerkelijk gelegaliseerd is en dat is Uruguay… Maar de tijden veranderen snel, dus het is een kwestie van geduld voordat er in Suriname massaal wiet zal worden gekweekt. Het perfecte klimaat voor meerder buitenwietoogsten per jaar hebben ze er al gratis en voor niks liggen tenslotte 😉

(advertentie)