- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Raarrr… Hasj naar Marokko smokkelen!
Wie het weet mag het zeggen, maar wat bezielt je om een partij hasj te smokkelen naar het land dat bekend staat als de grootste hasjproducent op aarde? Wellicht kunnen we het ooit vragen aan die twee Spanjaarden…
Marokko’s nationale product
Wat moeten ze raar hebben opgekeken afgelopen vrijdag, de douaniers van de Marokkaanse grensovergang bij Melilla. Dat oord is speciaal, want het is een zogenaamde enclave. Spaans grondgebied in Noord-Afrika dus en ideaal om eens wat van Afrika naar Europa te smokkelen, of om over het hek te klimmen en asiel aan te vragen in de EU. Maar de andere kant op, dus van Europa naar Afrika, is een stuk minder interessant zou je denken. En al helemaal als het om hasj gaat, zo’n beetje het nationale product van de boeren in Marokko, waarvoor op het Europese vasteland prima prijzen gevraagd kunnen worden!
Water naar de zee dragen…
Maar ja, er zitten nu eenmaal vreemde vogels tussen God’s creaties en in die categorie moeten we de twee Spanjaarden wellicht scharen die afgelopen vrijdag tegen de spreekwoordelijke olielamp liepen bij Melilla. Het koppel wilde Marokko binnen gaan met een auto vol lekkernijen. Allereerst 40 flessen alcohol. Oké, daar kan je je nog wat bij voorstellen aangezien moslims officieel niet van deze drank mogen genieten. Maar achter de booze in hun SUV vonden de verbouwereerde grensbeambten dus ook nog eens 20 kilo hasj! Dat komt de twee smokkelaars dus al gauw op een paar jaar bloedhete gevangenisstraf te staan, want de straffen in Marokko voor drugssmokkel (onderscheid tussen soft en hard, vergeet het maar) zijn niet mals…
Het is ons een raadsel in de categorie ‘waarom water naar de zee dragen’, of ‘waar blijft al die Nederwiet dan toch als er 80 tot 95 procent geëxporteerd wordt’ 😉
(advertentie)