- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
DEA-baas: cannabis hoort in ‘Schedule I’
Wie goede hoop had dat Chuck Rosenberg, nieuwe baas van Amerika’s Drug Enforcement Administration (DEA), minder anti-cannabis is dan zijn voorgangers, komt van een koude kermis thuis. Hij ziet namelijk geen reden om marihuana uit Schedule I te halen, de zwaarste categorie verboden drugs…
De DEA is berucht om zijn stringente anti-wiet houding en idem acties. Omdat cannabis op federaal niveau nog steeds is ingedeeld in de zwaarste categorie drugs – Schedule I (met hoog misbruikrisico en zonder enig bewezen medicinaal nut) – maken de agenten het bijvoorbeeld medical marijhuana dispensaries en wietkwekerijen of cannabispatiënten geregeld lastig. Met name de dit voorjaar afgetreden Michelle Leonhart was een notoire marihuanahater.
Schedule I
Dus vestigden veel cannabisactivisten en liefhebbers hun hoop op de nieuwe DEA-chef Chuck Rosenberg. Vorige maand nog gaf hij bijvoorbeeld in een interview toe dat wiet minder schadelijk is dan heroïne. Dat klinkt ons lachwekkend voor de hand liggend in de oren, maar vergeet niet dat cannabis en heroïne in Amerika gebroederlijk op dat Schedule I prijken!
Maar een maandje later boort Rosenberg in een interview met Fox News de hoop de grond in dat er vanuit de DEA iets zal veranderen. Wiet moet niet opnieuw worden ingedeeld in de ogen van de landelijke overheid, ondanks “dat het zeker niet zo gevaarlijk is als andere Schedule I substanties”.
DEA blijft tegen legalisering
Rosenberg ziet “eerlijk gezegd geen enkele reden” om wiet uit die zwaarste categorie te halen. Hoewel de DEA-chef zegt voorstander te zijn van wetenschappelijk onderzoek naar de medicinale voordelen, gelooft hij niet dat daar al bewijs voor op tafel ligt. “Wanneer we met een medicinaal gebruik op de proppen zouden komen is dat prachtig. Maar dat hebben we niet gedaan.”
Geen echte verrassing dus dat de hoogste drugsbestrijder in de VS ook geen warm voorstander is van legalisering van cannabis, wat toch al 4 staten hebben gedaan. Op nationale televisie zegt Rosenberg: “Ik ben niet bereid om te zeggen dat cannabis goed voor je is, of dat het gelegaliseerd zou moeten worden. Ik denk dat het slecht voor je is en dat wiet illegaal moet blijven.”
(advertentie)