- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Kweek wiet, je gemeente doet het niet!
Als cannabisliefhebber heb je natuurlijk net zoveel recht op schone en onschadelijke producten als, laten we zeggen, iemand die graag een wijntje drinkt. Maar aangezien onze overheid geen enkele eisen aan de kwaliteit van cannabis stelt heb je als (gelegenheids)blower maar 1 keus en dat is zelf kweken!
De Nederlandse overheid ontvangt via de coffeeshops jaarlijks een paar honderd miljoen euro van cannabisliefhebbers maar doet daar absoluut niets voor terug! Denk er maar eens over na. Zelfs in de allergoedkoopste wijn in pak zitten (gelukkig!) geen giftige stoffen. Maar als het om wiet gaat kun je daar als consument helaas niet op vertrouwen. Coffeeshops moeten cannabis op de zwarte markt inkopen en de overheid stelt geen enkele eisen aan de kwaliteit ervan. Wanneer onze minister president Rutte wiet dus weer eens troep noemt, heeft hij daar dus zelf voor gezorgd.
Hoewel verschillende gemeenten steeds aandacht van de media trekken met hun zogenaamde kweekplannen is er nog geen enkele gemeente geweest die ook de ballen toont om het daadwerkelijk te doen
Hoewel verschillende gemeenten steeds aandacht van de media trekken met hun zogenaamde kweekplannen is er nog geen enkele gemeente geweest die ook de ballen toont om daadwerkelijk door te pakken en te (laten) kweken. Neem daarom het heft maar in eigen hand en kweek voortaan zelf je eigen wiet.
Eigen wiet bevat geen gifstoffen
Het blijkt nu dus ook zo te zijn dat een groot deel van de wiet die in de coffeeshops wordt verkocht, pesticiden bevat. Giftige stoffen die door kwekers worden gebruikt om insecten mee uit de kweekruimte te weren. Verder kan coffeeshopwiet verontreinigt zijn met verzwaringsmiddelen zoals zout, suiker of zelfs lood. Als je dus niet langer mee wenst te werken aan dit beleid en er zeker van wil zijn dat je geen gifstoffen via wiet naar binnen krijgt dan kweek je voortaan zelf je eigen wiet, en krijg je de volgende voordelen er op de koop bij!
Eigen wiet smaakt beter
Naast alle vervuiling die wiet kan bevatten, ziet de coffeeshopwiet er dankzij het jarenlange opjaagbeleid van onze overheid vaak niet uit en smaakt het belabberd. Kwekers nemen niet de tijd om hun wiet goed te laten afrijpen, drogen en van goed laten curen is al helemaal geen sprake. Doordat de wiet te nat in zakjes wordt gestopt kan het ook nog eens gaan schimmelen en beschimmelde wiet roken is ronduit gevaarlijk.
Kies uit ongekend veel wietsoorten
In de coffeeshop is de keuze beperkt. Hoewel sommige shops een heel uitgebreide menukaart hebben, kun je in veel shops slechts kiezen voor de meest gangbare en commerciële wietsoorten. Wie zelf wiet kweekt voor eigen gebruik, heeft een ongekende keuzemogelijkheid tussen sativa’s indica’s CBD wietsoorten en alles daar tussenin.
Eigen wiet is véél goedkoper
Door het beleid waarbij justitie thuistelers steeds opjaagt is wiet schaars en dus duur geworden. In de coffeeshop betaal je tegenwoordig gemiddeld tussen de 8 en 12 euro per gram. Als je zelf wiet kweekt kun je dat buiten bijna helemaal gratis doen en als je binnen kweekt kost wiet maar ongeveer 50 eurocent per gram. Reken uit je winst!
Je kunt wietolie maken
Blowen is een prettige bezigheid, maar als je het rookt profiteer je niet van de echte gezondheidsvoordelen van wiet. Als je zelf wiet kweekt, heb je ook bij vijf planten of minder al meer dan genoeg wiet om er wietolie van te maken. Neem elke dag preventief een paar druppeltjes. Je voelt je gezonder en slaapt er ook nog eens een stuk lekkerder door!
Wiet kweken is therapeutisch
Het is geen wonder dat er lange wachtlijsten op Nederlandse volkstuintjes zijn. Tuinieren is therapeutisch. Met een paar wietplanten in je tuin kun je dit zelf ervaren en als je ook binnen wiet kweekt beschik je het hele jaar over je eigen binnenvolkstuintje.
Een binnenvolkstuintje, net zo therapeutisch alleen een stuk minder burgerlijk!
Kweekze!
(advertentie)