- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Blower heeft meer kans na hersenletsel
De wetenschappers van UCLA weten zelf de precieze oorzaak nog niet, maar het feit is wel al onomstotelijk vastgesteld: mensen die cannabis gebruiken hebben een hogere overlevingskans na een traumatische hersenbeschadiging dan mensen die nooit wiet consumeren!
Er zijn natuurlijk al een hoop voordelen van cannabis(gebruik) vastgesteld inmiddels, maar deze kan toch best als een redelijk verrassende worden geboekstaafd. Uit nieuw onderzoek van de Universiteit van Los Angeles (UCLA) blijkt namelijk dat het psychoactieve ingrediënt in cannabis, THC dus, geassocieerd kan worden met een hogere survival rate na het oplopen van zwaar hersenletsel. Dit werd al enigszins vermoed op basis van eerdere dierproeven, maar het is nu voor het eerst vastgesteld bij mensen.Niet zomaar wiet geven
In het onderzoek keken de wetenschappers naar 446 deelnemende patiënten die het slachtoffer waren van traumatisch hersenletsel. Sommige mensen werden uitgesloten, bijvoorbeeld iedereen die jonger was dan 15 jaar en degenen die sowieso geen kans meer hadden om hun hersenletsel te overleven. Vanwege juridische complicaties konden de onderzoekers natuurlijk niet aan een deel van de deelnemers wiet geven en dan maar zien wat er zou gebeuren. Ze moesten een enquête houden om erachter te komen wie een cannabisgebruiker was.
Veel meer onderzoek nodig
De resultaten waren opmerkelijk: 97,6 procent van de patiënten die rapporteerden dat ze wiet gebruikten overleefde hun operaties, tegenover 88,5 procent van de niet-wietgebruikers! En voor de duidelijkheid: je hoeft dus niet per se stoned te zijn op het moment dat je het hersenletsel oploopt om van dat voordeel te profiteren, want THC blijft tot soms wel 1 maand in je systeem. Hoe die voordelen nu precies werken en wat het exact is durven de wetenschappers van UCLA niet te zeggen. Daarvoor is meer aanvullend onderzoek nodig en laat dat nu weer soms nodeloos moeilijk gemaakt worden door het (overheids)verbod op cannabis. “Er zijn medicinale voordelen van marihuana die nog niet heel robuust zijn bestudeerd”, zegt onderzoeker Brian Nguyen tegenover L.A. Weekly. “Er is veel meer research nodig op dit controversieel terrein.”