- Droog je wiet tot perfectie met de 16/60 methode
- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#12)
- Millennials kopen meer voorgedraaide joints dan wie dan ook
- Biologisch je eigen wiet kweken? Start hier!
- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
Het ultieme RollingStoned kerstdiner
Wij vinden dat iedereen ook tijdens de feestdagen zou moeten kunnen genieten van heerlijke cannabisrecepten. Daarom hebben we voor jullie een menuutje van drie gangen samengesteld. Zoals bij elk recept is het passen en meten, dus wees vooral verstandig met de hoeveelheden van de ingrediënten. Eet smakelijk!
Voorgerecht: cannabis- crèmesoep (6 personen)
Ingrediënten:
600 cl groentebouillon
120 gram fijngesneden broccoli
4 eetlepels cannaboter
30 gram gesneden gele ui
120 gram selderij
1 eetlepel bloem
400 cl room
Bereiding:
1. Breng de groentebouillon aan de kok in een grote pan op hoog vuur, voeg de broccoli toe en laat het 5 minuten koken
2. Smelt de cannaboter in een pan van gemiddelde grootte op een middelhoog vuur, laat dan de ui en selderij 3 minuten sauteren. Sprenkel de bloem erbij waardoor het een dik mengsel wordt.
3. Voeg dit mengsel toe aan de bouillon en zet het vuur laag. Voeg de room toe en laat het 5 minuten pruttelen. De soep zou nu dik moeten worden. Als het klaar is meteen opdienen en genieten!
TIP: Het kan zijn dat je nog nooit cannaboter gemaakt of gebruikt hebt. Geen nood, met DIT recept kun je het leren.
Hoofdgerecht: krokante cannabis kippenborst-en dijen
Geïnspireerd door een restaurant uit Portland, Oregon. Lekker krokant van buiten, mals van binnen. Je kunt het in principe met alle dij of borststukken doen. En de saus die overblijft is heerlijk om wat brood in te dippen.
Ingrediënten
6 kippenborsten
6 kippendijtjes
Zout en peper
6 eetlepels olijfolie
6 eetlepels cannabisolie
6 teentjes knoflook fijngesneden
3 theelepels verse tijm
120 gram cannelini of andere bonen, afgegoten
400 cl kippenbouillon
120 gram andijvie, spinazie of snijbiet
Bereiding:
1. Leg de kip op een snijplank of bord en besprenkelen met zout en peper
2. Gaar de kip voor in een koekenpan met olijfolie. Plaats het daarna op een bakplaat en zet het in de oven. Laat dit ongeveer 10 tot 15 minuten in de oven staan.
3. Maak de koekenpan schoon. Voeg daarna 6 eetlepels cannabisolie toe aan de pan en voeg de knoflook, bonen en de bouillon toe. Zorg dat niks aan de bodem van de pan blijft plakken. Laat dit 3-4 minuten bakken. Voeg de groentes toe en doe de kip terug in de pan op laag vuur voor 4-5 minuten.
4. Verdeel de kip over zes borden. Schep de saus, bonen en groentes rond de kip.
Nagerecht: cannabis-limoentaart
Lekker fris en makkelijk!
Ingrediënten voor de vulling:
3 theelepels limoenschil
200 gram suiker
1 pakje gelatine
Schijfjes limoen
200 gram pistachenoten
4 eieren
1/2 theelepel(s) zout
Slagroom (gezoet)
120 cl limoensap
Voor de korst:
120 gram bloem
50 gram cannaboter, gesmolten
50 gram suiker
1 grote eierdooier
Een snufje zout
Voor de vulling:
Doe de gelatine in water. Laat dit vijf minuten zacht worden en voeg dan de eierdooiers, limoensap, zout en de helft van de suiker toe. Doe het mengsel in een pan op een middelhoog vuurtje en continue roeren. Zodra het mengsel begint te koken, haal je de pan van het fornuis en doe de 2 theelepels limoenschil erbij. Giet het mengsel in een schaal en laat het afkoelen in de koelkast totdat het bijna geleiachtig is. Voeg langzaam de suiker die je nog overhebt aan kluts het totdat er stijve puntjes op de bovenkant komen. Spreid het mengsel uit over de bodem en stop de taart in de koelkast totdat alles opgestijft is. Spuit wat extra slagroom over de taart en leg de limoenschijfjes rondom de rand. Sprenkel in het midden van de taart wat pistachenoten en de overgebleven limoenschil.
Voor de korst:
Meng de boter en de bloem door elkaar totdat het mengsel korrelig wordt. Gooi dan het zout, suiker en de eierdooier erbij. Zodra dat gemengd is, kluts dan het mengsel. Bedek de schaal en zet hem twee uur in de koelkast. Doe het deeg in een ovenschaal. Prik meerdere gaatjes in de bodem en zijkanten met een vork zodat het stoom kan ontsnappen. Bak de korst 20 minuten op 200 graden totdat hij stevig is.
Zo, op deze manier moet het toch wel lukken met de feestdagen. Bon appetit 🙂
(advertentie)