- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Anaheim pest wietapotheken stad uit
Iedereen denkt dat alles in Californië – in 1996 de 1e staat die medicinale cannabis legaliseerde – pais en vree is. Het stikt er tenslotte van die medical marijuana dispensaries. Echter, sinds vorig jaar kunnen steden zelf bepalen of ze mediwiet toestaan. Ananheim wil dat niet en pest ze nu op keiharde wijze weg!
Als je al die mooie berichten uit Colorado en Washington leest, zou je bijna denken dat de strijd gestreden is. Dat wiet overal in de USA een geaccepteerd verschijnsel is, of mensen het nu als medicijn nemen of als genotsmiddel. En al helemaal in sunshine state Californië, niet voor niks ooit de allereerste die mediwiet legaal maakte, bijna twintig jaar geleden. Maar vorig jaar oordeelde het California Supreme Court – de hoogste rechter in de staat dus – dat gemeenten voortaan zelf mogen beslissen of ze wietapotheken binnen hun grenzen toestaan of niet. En dat vonnis begint nu vervelende gevolgen te vertonen.
Geen stroom en water voor wietondernemers
Neem Anaheim, een grote stad met meer dan driehonderdduizend inwoners in Orange County, wellicht ook bekend van Disneyland. Daar heeft de gemeenteraad besloten dat het maar eens afgelopen moet zijn met al die medical marijuana dispensaries en het neemt ook geen halve maatregelen om dat voor elkaar te boksen: het sluit de winkels/kwekerijen simpelweg af van stroom en water!
De rigoureuze maatregelen missen hun effect niet: 9 shops hebben afgelopen maand de deuren gesloten en 8 andere wietwinkels doen dat naar verwachting deze week nog. Aldus een trotse woordvoerder van de stad Anaheim, Ruth Ruiz, die ook alvast 11 dispensaries de wacht aanzegt die binnenkort de keuze krijgen om te sluiten of te worden afgesloten van water en stroom. “Het heeft tot dusver prima gewerkt, maar als we ontdekken dat de wietwinkels toch doorgaan zullen we een manier vinden om ze uit bedrijf te halen.”
1.000 dollar boete per dag
Hoewel Anaheim dus een wetsvoorstel heeft aangenomen dat wietapotheken verbiedt, blijven er in de stad mediwietwinkels open en komen er zelfs nieuwe bij. Raadslid Kris Murray juicht de nieuwe tactiek om de winkels en kwekerijen water en stroom te ontzeggen van harte toe. Al is het nog maar de eerste stap. Dit raadslid wil dat de stad ook de huurbazen en landeigenaren gaat bestraffen als die hun eigendommen verhuren aan wietondernemingen. De geldboete voor wietwinkeliers die ondanks het verbod toch handelen in Anaheim liegt er ook niet om: 1.000 dollar per dag!