- Droog je wiet tot perfectie met de 16/60 methode
- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#12)
- Millennials kopen meer voorgedraaide joints dan wie dan ook
- Biologisch je eigen wiet kweken? Start hier!
- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
Ben Dronkers krijgt Koos Zwart Award
De ene nog levende cannabislegende krijgt een prijs die is vernoemd naar een ander – vorig jaar overleden – Nederlands wieticoon. Sensi Seeds, HempFlax en Hash Museum-oprichter Ben Dronkers is de winnaar van de Koos Zwart Award 2015.
We zijn er rijkelijk laat mee om het te melden, dat geven we toe. Want de bekendmaking van Ben Dronkers als winnaar van de tweede Koos Zwart vond plaats op de afgelopen editie van Cannabis Bevrijdingsdag, toch alweer anderhalve week geleden. De RollingStoned-crew stond echter de hele dag in haar standje met T-shirts en G-Kit kweekkast, dus we hebben het met onze stonede hoofden ook volkomen gemist…
Cannabis entrepreneur pur sang
Wat niet wegneemt dat we het natuurlijk wel dienen te vermelden, want als iemand in Nederland recht heeft op erkenning is het Ben Dronkers wel. De Koos Zwart Award is een door Het Platform Cannabisondernemingen Nederland (PCN) ingestelde prijs, de jaarlijkse erkenning voor activisten die een buitengewone bijdragen hebben geleverd aan de normalisatie en legalisatie van cannabis. Komt ook mooi uit, want dit jaar bestaat zijn bekendste bedrijf Sensi Seeds 30 jaar! Maar Ben heeft nog veel meer op zijn cannabisconto staan, o.a. de Hash Marihuana & Hemp Musea in Amsterdam en Barcelona, vroeger ook nog een aantal coffeeshops, de industriële hennepfabriek HempFlax, het Cannabis College en de Cannabis Culture Awards…
“Enorm vereerd”
Helaas kon Ben Dronkers het festival dit jaar niet bijwonen, maar vanuit Maleisië stuurt hij zijn warmste waardering voor deze hele bijzondere award. “Koos Zwart wijdde zijn hele leven aan cannabisnormalisatie en hij heeft een grote rol gespeeld tijdens de totstandkoming van het Nederlandse gedoogbeleid, in 1976”, aldus Ben. “Ik heb diep respect voor alles wat hij heeft gedaan en ik voel me enorm vereerd met deze award, die zijn naam draagt.”
Wil je uitgebreider over Ben Dronkers lezen, dan verwijzen we je graag naar ons artikel ‘Cannabis godfather Ben Dronkers‘ van maart 2014
(advertentie)