(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Nou denken jullie wellicht dat de bekende tv-kok cannabisolie gebruikt in de keuken van een restaurant, maar dat is voor zover wij weten nog niet het geval. Nee, Joop kreeg vorig jaar alvleesklierkanker en neemt daarna 1 druppel voor het slapen gaan.

Bekende chef-kok

In het Algemeen Dagblad staat een lang interview met de 75-jarige Joop. Bekend van het Amsterdamse restaurant Le Garage en zijn veelvuldige televisie-optredens, onder meer met een eigen kookprogramma in de jaren negentig.

Het lot was de bekende Nederlander de laatste jaren niet goed gezind: eerst moest hij in 2014 een hartoperatie met 5 bypasses ondergaan en vorig jaar werd er alvleesklierkanker geconstateerd. Ook werd zijn 105-jarige moeder ernstig ziek…

Alvleesklierkanker

Toch is Joop er anno mei 2016 nog steeds. Sterker nog, hij bruist weer van de levenslust, nadat hij de kanker wist te verdrijven. Dat deed hij overigens niet alleen met hulp van de doktoren in het ziekenhuis. Joop: “Je gaat meteen een traject vol medische protocollen in, maar ik leg mijn lot niet uitsluitend in handen van een ander. Al zijn ze drie keer professor.”

Cannabisolie

En dan komt ie: Braakhekke gebruikt nu dagelijks de Indiase specerij kurkuma en cannabisolie. “Eén drupje op de tong voor het slapen”, aldus de Amsterdammer. Het AD schrijft er nog bij dat ‘beide kankerremmende effecten zouden bezitten’.

Eigen YouTube kookzender

Inmiddels is zijn oude moedertje hersteld van haar longontsteking en Joop zelf voelt zich lichamelijk en geestelijk zo lekker dat ie op YouTube binnenkort een eigen kookkanaal begint. Benieuwd of ie daar dan ook wat lekkerbekkende cannabishapjes opdient 😉

[Openingsbeeld: youtube]
(advertentie)