- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Echt waar: rabbi en pastoor willen mediwiet kweken
Dat cannabis, en zeker medicinale wiet, inmiddels zo goed als volledig is ingeburgerd in de VS weten we wel. Maar het blijft toch verbluffend om te vernemen dat nu ook een Baptistische pastoor en een joodse rabbijn graag een licentie willen voor het telen ervan!
15 licenties voor medicinale cannabis
‘Ken je die mop over die rabbi en pastoor die medicinale wiet willen verkopen?’ Zo begint de website van The Washington Post het bericht over een toch wel opmerkelijke gebeurtenis in de Amerikaanse staat Maryland. Binnenkort verdeelt de overheid daar namelijk 15 licenties aan gegadigden voor de productie van medicinale cannnabis. En onder de belangstellenden bevinden zich dus ook rabbi Jeffrey Kahn en pastoor Gareth E. Murray.
Joodse mediwiet
Om maar eens met onze joodse vriend te beginnen; rabbijn Kahn is al langer actief in de mediwiet community. Via de dispensary van het Takoma Wellness Center bedient hij nu al ongeveer duizend patiënten. Maar iedere dag moet hij inwoners uit het nabij gelegen Maryland weigeren, mensen die niet aan de bak (lees; wiet) komen via het cannabisprogramma in Washington D.C. Daarom heeft de rabbi geld geïnvesteerd in een lucratieve kwekerij uit Maryland genaamd Rosebud Organics én een aanvraag ingediend voor een tweede medical marijuana dispensary, net over de staatsgrens in Takoma Park.
Kahn’s belangrijkste beweegreden? “Het is te triest voor woorden als ik niet in staat ben om te helpen.”
Zijn eerste ervaringen met mediwiet had hij al met de (illegale) behandeling van aids-patienten in de jaren tachtig. Kahn ziet vaak dat mensen verbaasd zijn over zijn standpunt ten aanzien van cannabis, maar dat zou niet nodig hoeven zijn vindt de rabbi. Want al in 203 omarmde zijn geloofsstroming – hervormd judaïsme – medicinale wiet. Kahn: “In het eerste hoofdstuk van de bijbel creëert god planten en vertelt ons dat zij erg goed zijn, en dat ze er voor ons gebruik zijn. God heeft deze dingen voor ons voordeel gemaakt.”
Christelijke mediwiet
Zo is het maar net natuurlijk. Over naar onze christelijke vriend in Maryland, te weten pastoor Gareth E. Murray van de First Baptist Church of Silver Spring. Deze pastoor en oud-politicus – hij zat in het parlement van de staat tussen 203 en 2007 – is een nieuwkomer in het wietveld. Hoewel hij in zijn preken de jeugd waarschuwt voor de gevaren van cannabis, gelooft hij wel in de medicinale waarde van wiet.
Nadat hij diverse documentaires erover heeft gezien en verhalen van vrienden en kankerpatiënten hoorde over de verlichting van de chemo-bijwerkingen, slot hij zich aan bij een bod van een boer uit zuid-Maryland om een licentie voor de mediwiet teelt in handen te krijgen. Voorwaarde: dit bedrijf PhytaGenesis moet strikt medicinaal zijn! “Wij moeten de mensen voorlichten over de feiten. En het gaat niet over high worden, het is medisch.”
Overigens had PhytaGenisis wel een afdeling die zich bezighield met recreatieve wiet, maar daarmee zijn ‘op vriendschappelijke wijze’ de wegen gescheiden…
(advertentie)