- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Vaporizen cannabis halveert zenuwpijn
Mensen die lijden aan chronische neuropathie pijnen – veroorzaakt door het niet goed functioneren van de zenuwen – hebben enorm baat bij het vaporizen van wiet. De pijn neemt direct met 45 procent af, zo blijkt uit een recent Israëlisch onderzoek.
Het onderzoek is deze maand gepubliceerd in The Journal of Pain and Palliative Care Pharmacotherapy. En opnieuw wordt de pijn verlichtende kwaliteit van cannabis wetenschappelijk vastgesteld. De Israëlische artsen die de proef uitvoerden, gaven 8 patiënten die aan een anderszins onbehandelbare zenuwaandoening (pijn) leden wiet via een Syke inhalator. Dat is eigenlijk gewoon een vaporizer dus!
45 procent minder pijn
De Syke inhalator verhit de volgroeide, onbestoven vrouwelijke wiettoppen (wiet zonder zaad) om de therapeutische damp los te laten, zonder die te verbranden (wat je dus wel doet als je een jointje rookt). “Een significante reductie van 45 procent in pijnintensiteit werd vastgesteld in de eerste 20 minuten na het inhaleren”, schrijven de onderzoekers. “Het enige bijeffect wat we te horen kregen was een te verdragen lightheadedness die 15 tot 30 minuten duurde, en die geen interventie vergde.”
De patiënten deden het overigens heel rustig aan met de wiet: ze vaporizeerden slechts een minieme dosis van 0,1 milligram cannabis via de Syke inhalator. Samen met Sativex en Epidiolex is deze Syke inhalator deel van de nieuwste generatie farmaceutische toepassingen van wiet (in het Engels noemen ze dit whole-plant cannabis, wat dus tegenover synthetische cannabis staat).
Te weinig onderzoek naar de plant zelf
Helaas speelt de overheidsblokkade van cannabisonderzoek in de VS de wetenschappers parten, zo constateert The New York Times in een commentaar op dit veelbelovende Israëlische onderzoek. “De meeste studies focussen op de potentiële therapeutische toepassingen van individuele cannabinoïde chemicaliën van marihuana of op synthetische versies, en niet op de plant zelf.”
(advertentie)