- Droog je wiet tot perfectie met de 16/60 methode
- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#12)
- Millennials kopen meer voorgedraaide joints dan wie dan ook
- Biologisch je eigen wiet kweken? Start hier!
- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
België – Green Thumb Liberty Social Club
Revel E. van Trekt Uw Plant wipt de grens over, en wel naar het zogeheten cannabisparadijs Colorado. Het blijkt echter lang niet allemaal groen goud wat er ginds blinkt, zo blijkt uit haar relaas over de Green Thumb Liberty Social Club. En toch kunnen we er hier best nog wat van leren…
Dure wiet in dispensary
Het idee dat het er in de Verenigde Staten een stuk makkelijker aan toe gaat op het gebied van marihuana, blijkt niet helemaal te kloppen. Toch niet in Colorado. De wiet in de ‘dispensary’ is zeer duur. Dus vele, zeker medicinale gebruikers zouden het liefst thuis kweken, wat ginder al drie jaar legaal is voor mensen boven de 21 jaar. Volgens de wet in Colorado mag iedereen thuis zes plantjes kweken voor eigen gebruik. Dat klink goed, denken wij dan.
Drie planten in de bloei mag
Maar nu komt het angeltje onder het gras. Van die zes plantjes mogen er maar drie in bloei staan, de rest in de groeifase. Onmogelijk voor een buitenkweker en zeer moeilijk voor een beginnende thuiskweker, je moet er ook de plaats en het materiaal voor hebben. Bovendien is het illegaal om stekken en zaden aan te kopen voor privégebruik. Zelfs online bestellingen komen zelden door de douane. Weer zo’n idiote cannabis wetgeving met rare kronkels. Om die reden is er in Colorado de Green Thumb Liberty Social Club opgericht.
Green Thumb Liberty Social Club wil thuiskwekers verenigen. Ze willen stekjes en zaden verdelen en vooral medicinale gebruikers ondersteunen met kweekbegeleiding
Deze club wil thuiskwekers verenigen en hen helpen om meer succes te behalen met hun oogst. Ze willen stekjes en zaden verdelen en vooral medicinale gebruikers ondersteunen met kweekbegeleiding, want zij hebben het plantje het hardst nodig. Ze organiseren workshops zoals “hoe begin je een wiettuin, hoe en wanneer oogsten en trimmen, beveiliging van je tuin,bewaren van wiet, welke voeding en wanneer” enzovoorts. Maar ze ijveren vooral naar een betere wetgeving rond het thuiskweken van marihuana zodat je in Colorado met een gerust hart een growruimte in je woning kan installeren.
Dure hobby, aparte regels
Een prachtig idee. Alleen, het lidgeld bedraagt 25 euro per maand, jawel, en één uur een kweekbegeleider in huis kost je 35 euro. Persoonlijk vind ik dat een beetje prijzig allemaal en ik ben het ook niet eens met al hun huisregels. Vooral eentje in het bijzonder. Namelijk dat, als je lid bent van deze club je met niemand, ook geen ander lid van deze club, mag praten over je kweekplaats of over welke soorten en hoeveel planten je hebt. Zo wordt het natuurlijk enorm moeilijk om kweekervaringen uit te wisselen. De leden zelf mogen dus onderling over dit onderwerp geen informatie delen. Doe je dat wel dan verlies je je lidmaatschap…
In mijn ogen dient een social club juist om die kweekinfo te kunnen krijgen en delen met anderen, want van een ervaren kweker kan je heel wat leren!
Komaan, dat moet toch gigantisch moeilijk zijn om in een club met uitsluitend kwekers niet over je plantjes te praten! Iets typisch Amerikaans zeker? In mijn ogen dient een social club juist om die kweekinfo te kunnen krijgen en delen met anderen, want van een ervaren kweker kan je heel wat leren! Mits een paar aanpassingen van prijzen en huisregels is dit wel een goed concept. Mensen onafhankelijk maken zodat ze in staat zijn om goede en lekkere cannabisplanten te laten groeien voor eigen gebruik. Iets om in ons achterhoofd te houden want op 19 november kennen we de uitspraak over de Mambo Social Club.
Mambo Social Club
Als deze tegen alle verwachtingen in toch negatief is zullen we Mambo steunen in elke verdere juridische stap om hun gelijk te krijgen en ondertussen doorgaan met elke in België wonende volwassene die dat wil degelijk leren kweken met fatsoenlijke kweekbegeleiding en kwaliteitsvolle workshops. Maar zover zijn we nog niet. En ik ga ervan uit dat het ook nooit zover zal komen.
Revel E.
(advertentie)