- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Sioux-indianen kweken als 1e legaal wiet
De Flandreau Santee Sioux worden in de VS de eerste indianenstam die legale recreatieve wiet in hun reservaten gaat kweken en verkopen. Het was al enige maanden toegestaan om wiet te kweken en te verkopen, maar federale wetshandhavers maken hen het soms moeilijk…
De Santee Sioux in South Dakota willen 60 soorten wiet verkopen en ze hopen daarom op veel bezoekers in hun reservaat. Volgens stampresident Anthony Reider zou de verkoop ruim 2 miljoen dollar per maand op kunnen leveren.
Indianenshop
“Natuurlijk hoop je dat je de eerste keer alles verkoopt en er een tekort komt, zoals ze in Colorado hadden”, zegt Reider (38). “We willen niet dat het spul op straat terecht komt, dus we bedenken een soort coffeeshop waar mensen kleine hoeveelheden kunnen consumeren.”
Minderjarigen, in Amerika is dat iedereen onder de 21 jaar, kunnen alleen blowen als ze een recept van een dokter hebben. Iedereen van 21 jaar en ouder kan per keer 1 gram kopen voor eigen recreatief gebruik en niet meer dan twee keer per dag.
Moedige stap
Goed, er zijn dus wel wat regels. Maar de Sioux uit South Dakota hebben een moedige beslissing genomen. Want zelfs met toestemming van de federale regering, durven veel indianenleiders de stap naar legale wiet niet te zetten. Zeker niet sinds politie recent een reservaat binnenviel in Modoc County, Californië. 12.000 plantjes en ruim 45 kilo geoogste wiet werden in beslag genomen.
Zorgen
Veel mensen maken zich zorgen, want dat de regering van Obama het oké vindt dat er wiet wordt gekweekt op indianenreservaten, wil niet zeggen dat dat zo blijft als er straks een andere president komt. Dit is niet alleen in de indianenreservaten maar in heel de VS een probleem, waar federale politici pogingen tot (medi)wietlegalisering proberen tegen te houden. Maar daar kunnen de Santee Sioux maar beter even niet over na denken…
(advertentie)