- Droog je wiet tot perfectie met de 16/60 methode
- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#12)
- Millennials kopen meer voorgedraaide joints dan wie dan ook
- Biologisch je eigen wiet kweken? Start hier!
- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
Australië ziet brood in legale mediwiet
Australië heeft pas sinds enkele maanden legale medicinale cannabis, maar nu al zien ze daar de zon volop schijnen wat betreft de mogelijkheden. De Universiteit van Sydney maakte een rapport en schat dat de markt in het land jaarlijks goed is voor zo’n 100 miljoen euro omzet, met nog meer groei in ’t verschiet.
Medicinale cannabis is groeimarkt
De schatting van de omvang van de legale cannabismarkt is gebaseerd op de huidige vraag, dus nogal aan de conservatieve kant aangezien Australië pas sinds enkele maanden de mediwiet gelegaliseerd heeft. Maar nu al is de omzet tussen de 100 en 150 miljoen Australische dollar, ofwel zo’n 60 tot 100 miljoen euro per jaar.
Maar de onderzoekers van het University of Sydney Business School’s Community Placement Program stellen dat dit in de nabije toekomst alleen maar meer zal worden – “likely to continue to grow” – omdat het aantal ziekten en aandoeningen waarvoor cannabis heilzaam is en mag worden voorgeschreven naar hun idee zal stijgen.8.000 kilo mediwiet per jaar
Het rapport ‘Medicinal Cannabis in Australia: Science, Regulation & Industry’ is trouwens in samenwerking met het bedrijf MGC Pharmaceuticals opgesteld, een biotechnologische onderneming van Australische bodem die nu al wereldwijd medicinale cannabisproducten verkoopt. Het is de allereerste keer dat deskundigen de commerciële potentie van de cannabismarkt in Australië op papier hebben gezet, sinds het parlement op 24 februari jongstleden legalisering goedkeurde.
Ook hebben de cijferaars uitgerekend dat het land nu al 8.000 kilo medicinale cannabis per jaar moet produceren om aan de huidige vraag te kunnen voldoen. Het rapport verschijnt niet toevallig op dit moment; de overheid moet namelijk gaan beslissen hoe de regulering in de praktijk vertaald gaat worden wat betreft bijvoorbeeld het kweken van de wiet en de branche wil natuurlijk graag invloed op de regulering.
Medicinale cannabis bij welke ziekten?
Maar het belangrijkste wellicht is dat er voor zieke mensen eindelijk legale hoop gloort. Het rapport stelt: “Medicinale cannabis heeft de potentie om tienduizenden patiënten te helpen die lijden aan een breed scala van ziekten zoals multiple sclerose, epilepsie, kanker en chronische pijn.”
En het rapport laat in 2 grafieken helder zien tegen welke aandoeningen cannabis al bewezen effectief is, en bij welke ziekten dat wellicht ook nog geldt in de zeer nabije of iets verdere toekomst en waarvoor op dit moment vaak al medicijnen in ontwikkeling zijn.
[openingsfoto: aastock/Shutterstock]
(advertentie)