- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
4 vliegensvlugge kweektips
Korte kweektips zijn altijd welkom toch? The Kweker heeft daarom 4 vliegensvlugge kweektips voor ons op een rijtje gezet waar je vast wat mee kunt. Over het ophangen van je lamp bijvoorbeeld, en dat je daarbij geen schoonheidsfoutjes bij moet begaan, maar ook om sneller klaar te zijn of hoe je mooiere foto’s kunt maken bijvoorbeeld…
1. Hang je lamp netjes op!
Sommige kwekers hangen de lamp op door middel van een ketting, let hierbij op dat je geen schoonheidsfoutje begaat. Aan het kroonsteentje aan de achterkant van de lampenkap lopen de aansluitdraden. Ik heb zelf ook ooit eens een klein foutje gemaakt door de ketting daar te laten hangen, deze kwam tegen het kroonsteentje. Gevolg? Hitte, smelten, kortsluiting in lamp en druppels gloeiend heet plastic… Let hiermee op mensen, ik zie het nog steeds.
2. Hoogte lamp
Geen meter te vinden en wel goed in het maken van inschattingsfouten? Neem een touwtje waarvan je de lengte weet en hang deze aan je lamp. Zo weet je altijd hoe hoog de lamp ten opzichte van de planten hangt.
3. Sneller klaar
Beeld: Lock Thirteen, DaveBleasdale
Voor iedereen die ongeduldig is, en nauwelijks kan wachten tot de hele cyclus klaar is, heb ik nog een handige kweektip. Bloei af op 13 uur. Natuurlijk start je zoals altijd met de groeifase voordat je de bloei zoals gewoonlijk inzet door dagelijks nog maar 12 uur licht te geven.
Voer vanaf het eind van de tweede bloeiweek om de 2 dagen de tijd met 15 minuten op. Zo zit je na acht dagen op een dagelijkse lichtperiode van 13 uur zonder dat je wietplant hier enige stress van ondervindt. Het voordeel? Als je 13 uur licht geeft in plaats van 12 ben je een week eerder klaar, terwijl de opbrengst hetzelfde blijft.
4. Gestreepte foto’s
Gestreepte foto’s zijn leuk wanneer je zebra’s fotografeert, maar niet als je plaatjes schiet van je wietplanten. Het komt door de frequentie van de kweeklampen. Als je er last van hebt en je wilt nu wel eens echt mooie kweekfoto’s maken om bijvoorbeeld naar RollingStoned op te sturen, filter ze dan met een gewone zonnebril voor de lens van je camera. Je zult de prachtigste foto’s zonder strepen maken!
(advertentie)