- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#12)
- Millennials kopen meer voorgedraaide joints dan wie dan ook
- Biologisch je eigen wiet kweken? Start hier!
- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
- Debunk • Opgebouwde THC-tolerantie geen bewijs dat wiet verslavend is
Budget kweken • 5 huis-, tuin- en keukenmiddelen voor wietplanten!
Wiet kweken kun je zo moeilijk maken als je zelf wil maar wij maken het je liever wat makkelijker. Bijvoorbeeld met deze 5 alledaagse huis-, tuin- en keukenmiddelen voor wietplanten bijvoorbeeld. Je hoeft namelijk echt niet voor alles naar de growshop, de supermarkt volstaat soms ook.
Azijn of citroensap
Nadat je je voedingswater hebt aangemaakt moet je het natuurlijk nog even op de juiste pH-waarde brengen met pH-min. Als je dat nou net even niet in huis hebt, probeer het dan eens met wat witte natuurazijn of citroensap. Let wel op met druppelaars want die kunnen door organische zuren zoals azijn en citroenzuur verstopt raken.
Zuiveringszout
Zuiveringszout is de Nederlandse naam voor baking soda. Je kunt het in de meeste natuurwinkels wel kopen en het is een multifunctioneel goedje voor wietplanten. Je kunt het mengen met melk en water om er meeldauw mee te lijf te gaan (100 ml melk, 900 ml water, 1 eetlepel zuiveringszout). Je kunt er ook beestjes mee bestrijden, vooral de sapzuigende exemplaren zoals luizen gaat er aan ten onder. Je maakt een effectieve spray met 2 theelepels zuiveringszout, 2 theelepels afwasmiddel en water (250 ml voor een sterk middel en 1 liter voor een wat minder krachtig middel).
Met zuiveringszout én azijn kun je trouwens je eigen CO2 generator maken. Zet een bak zuiveringszout neer en laat daar langzaam steeds een druppel azijn in vallen. Met een naald in de plastic dop van een fles azijn maak je een simpel druppelsysteem hiervoor. Wil je er meer over weten kijk dan deze video over CO2 uit je eigen keuken.
Waterstofperoxide
Waterstofperoxide (H2O2) is een scherp geurende stof die lijkt op water. Het bestaat ook net als water uit waterstof en zuurstof. Echter het extra zuurstofatoom maakt van waterstofperoxide een nuttig goedje voor wietplanten.
Het H2O2 molecuul is onstabiel, als het uit elkaar valt, blijft een zuurstofatoom en water over. Het enkele zuurstofatoom is erg reactief en zal zich aan een ander zuurstofatoom hechten om een stabiel zuurstof molecuul te vormen. Als dit niet lukt valt het een organisch molecuul in de buurt aan. Zowel het stabiele zuurstofmolecuul als het enkele zuurstofatoom verhogen de hoeveelheid opgeloste zuurstof in het water en dat maakt waterstofperoxide nuttig bij de kweek van wiet.
H2O2 is in Nederland bij drogisten te koop als 3% oplossing. Je kunt 3 milliliter 3% waterstofperoxide oplossing aan een liter water toevoegen, maar het is beter om eerst te beginnen met een lagere concentratie die je over een periode van een paar weken langzaam opvoert tot de volledige dosis van 3 milliliter per liter. Gebruik het bij elke waterbeurt, zelfs bij jonge stekken. Meer weten, lees dan H2O2 = mooie wortels & meer oogst.
Melasse
Melasse of molasse is een stroopachtig bijproduct van de productie van suiker uit suikerriet of suikerbieten. Je kunt het kopen bij een vestiging van De Tuinen of in reformwinkels en het kan voor meer smaak en THC in je wiet zorgen. Het zorgt voor een beter bacteriologisch bodemleven en bevat tevens sporen-elementen en chelaten. Daarnaast beschikt melasse over ongedierte bestrijdende eigenschappen.
Je kunt melasse een of twee keer toevoegen tijdens de groeifase, maar meestal wordt het alleen tijdens de latere fase van de bloei gegeven. Aan het eind van de bloei moet je geen melasse meer geven, maar spoelen met schoon afgezuurd water. Let wel op met melasse, want je geeft er al snel te veel van, waardoor de kans op wortelrot toeneemt. Veel kwekers zijn ervan overtuigd dat de trichome productie een boost krijgt door het toevoegen van melasse. De verhouding melasse ten opzichte van water is 1 eetlepel op ongeveer 4 liter water. Meer weten, lees dan Meer smaak en THC met melasse.
Afwasmiddel
We zagen afwasmiddel al tevoorschijn komen als ingrediënt voor een zelfgemaakte insectenspray, maar het spul is ook heel goed om de oppervlaktespanning van je water mee te verlagen. Waarom zou ik dat willen, raag je je wellicht af. Nou, dat is vooral handig wanneer je aarde aan de bovenkant van de pot een beetje droog is geworden waardoor water er gewoon vanaf rolt. Eén druppeltje afwasmiddel bij je voedingswater zorgt ervoor dat het water weer gemakkelijk de grond in trekt.