- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#12)
- Millennials kopen meer voorgedraaide joints dan wie dan ook
- Biologisch je eigen wiet kweken? Start hier!
- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
- Debunk • Opgebouwde THC-tolerantie geen bewijs dat wiet verslavend is
5 Schoonmaaktips voor je kweekruimte
In een schone kweekruimte voelen wietplanten zich lekkerder. Er is minder risico op beestjes, schimmels en andere planten ziektes en de opbrengsten zijn hoger wanneer je de spreekwoordelijke bezem vaker ter hand neemt. 5 Schoonmaaktips voor je kweekruimte.
Laten we eerlijk zijn, behalve mensen met smetvrees misschien, houdt niemand echt van opruimen. Toch is het erg belangrijk voor je wietplanten om een opgeruimde kweekruimte te verzorgen. Ten eerste merk je problemen aan je apparatuur snel op tijdens het schoonmaken en ten tweede zorgt reinheid in de kweekruimte voor minder risico op plagen, beestjes, schimmels en plantenziektes. Als je het een beetje bijhoudt, is het goed te doen dat schoonmaken, 5 schoonmaaktips coming up.
1. Ruim dode bladeren meteen op
Maak er een gewoonte van om bij ieder bezoek aan je planten, dode en afgevallen bladeren op te ruimen. Haal ze uit je kweekruimte en gooi ze weg. Het dode plantmateriaal is een voedingsbodem voor beestjes en schimmels, het trekt ze aan als een hoop stront vliegen aantrekt. Hetzelfde geldt voor oude wortelkluiten of (aangebroken) zakken met aarde, bewaar deze nooit in je kweekruimte want ook hiervoor geldt dat ze een voedingsbodem voor insecten en schimmels zijn.
2. Verschoon je inlaatfilter of koop er een
De luchtinlaat van je kweekruimte is een soort hoofdingang voor beestjes, wanneer je daar geen filter op zet kun je net zo goed een rode loper voor ze uitrollen. En dat terwijl een inlaatfilter zo geregeld is en bovendien niet veel hoeft te kosten.
Gebruik een stuk filterdoek om beestjes en viezigheid van buiten tegen te houden en was deze een keer in de maand om te voorkomen dat het dicht slibt en om hem op beestjes te inspecteren. Wanneer je beestjes snel opmerkt door het filter kun je meteen passende maatregelen nemen en zo een plaag voorkomen.
3. Stof die lamp af en neem meteen je reflector en je cooltube even mee
Zie je het stof op deze kap? Dat zit waarschijnlijk ook op de lamp en de cooltube
Bulbs van lampen, reflectors en glas van bijvoorbeeld cooltubes trekken stof aan. Ook al is het maar een dun laagje dat je niet meteen opmerkt, houdt het kostbaar licht tegen. Daarmee maakt het je kweek minder efficiënt. Eigenlijk geldt dit ook voor andere reflecterende onderdelen zoals de wanden aan de binnenkant van je kweekruimte. Stof alles een keer per maand af voor een optimaal verlichte kweekruimte.
4. Laat geen natte vloer achter
Wanneer je je planten water hebt gegeven of eens lekker hebt laten douchen, is de vloer in je kweekruimte vaak nat van water dat onder uit de potten gelopen is. Ruim het op en laat de kweekvloer niet nat achter. Grotere kweekruimtes kun je met een voor water geschikte stofzuiger drogen, en kleine kweektentjes zijn gemakkelijk droog te maken met een doekje en een emmer. Natte kweekvloeren verhogen de luchtvochtigheid ongewenst en verhogen ook de kans op schimmels.
5. Maak je randapparatuur schoon
Luchtpompen, ventilators, ballasts, afzuigers en meetapparatuur moeten ook wel eens gereinigd worden. Doe het om de maand en check dan meteen goed of alles nog naar behoren werkt. Eik ook meteen even je pH meter zodat ie betrouwbare resultaten geeft. Een spuitbusje met perslucht voor toetsenborden is superhandig om stof uit elektronische apparaten te blazen.
(advertentie)