- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
6 Tips voor een betere oogst
Je eigen wiet kweken is superleuk, en al helemaal als je een topoogst hebt waarvan het water je in de mond loopt! Omdat dit soort oogsten altijd beter kunnen zijn hier 6 snelle tips waarmee je je oogst flink kunt verbeteren. Niet te veel lezen, maar wel een betere oogst dus!
1 Wil je een betere oogst? Hou het dan simpel
Houd het simpel en voorkom een veel gemaakte fout: te veel water geven. Til je potten dagelijks even op om te voelen of het echt wel tijd is om te water te geven. Doe ook rustig aan met de voeding, dat is fout nummer 2. Houd je aan voedingsschema’s en check de EC-waarde. Geen EC meter? Geef dan liever wat minder, dan te veel voeding.
2. Zorg voor de juiste pH-waarde en oogst meer!
Koop een pH meter en houd je pH op 5,8 tot 6,0
3. Wie het laatst oogst, oogst het best
De meeste mensen hebben geen geduld en oogsten te vroeg. Kijk met een microscoop of de meeste trichomes melkachtig van kleur zijn. Als dit zo is is de wiet rijp voor de oogst. Denk je dat je klaar bent? Volgens kweekguru Soma kun je dan beter nog een week wachten.
4. Een betere oogst is goed gespoeld
En dan bedoelen we natuurlijk niet onder de kraan, maar bij de wortels. In de laatste twee weken mag je geen voeding meer geven maar alleen afgezuurd water, zo kan je plant het nog aanwezige chlorofyl afbreken. Het zal de smaak van je oogst enorm verbeteren.
5. Oogst knalharde toppen, beter!
Luchtige kleine topjes worden bij de binnenkweek 9 van de 10 x veroorzaakt door een te hoge temperatuur bij de toppen. Pak er een thermometer bij en zorg ervoor dat het rond de top van de plant onder de 27 graden Celsius blijft. Buiten kun je ook last hebben, bijvoorbeeld als een autoflower in hartje zomer aan het afbloeien is. Dan kun je hem met een fijne nevel besproeien om af te koelen. Gebruik een top booster om een kalium tekort te voorkomen.
6. Hoe beter de genetica, hoe beter je oogst
Wil je goede wiet kweken dan moet je starten met goede genetica! Dus geen zaadjes uit een topje wiet pulken maar investeren in mooi zaad of stekken kopen van een betrouwbare bron.
(advertentie)