- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Oppassen in het ‘Yellowstoned’ Park
Het is een gevolg van de legalisering in de staat Colorado waar weinigen van tevoren rekening mee hadden gehouden. Omdat cannabisconsumenten hun waar mee over de staatsgrens nemen, zien de autoriteiten in buurstaten het aantal stoners dat tegen de lamp loopt stijgen. Zoals in het beroemde Yellowstone Park.
Yellowstone National Park is het oudste nationaal park in de wereld. Het is ook enorm groot met bijna 9.000 vierkante kilometer, hoofdzakelijk in Wyoming, maar met kleine gedeeltes in de naburige staten Montana en Idaho. En waar grenst Wyoming aan? Juist, aan cannabis vrijstaat nr. 1 Colordao!
De laatste maanden gaan de buurstaten van Colorado in de tegenaanval, ze hebben zelfs hun buurman officieel voor de rechter gesleept vanwege de legalisering en de ongewenste uitwassen die dat zou hebben in hun eigen staten. In dat kader moeten we dus wellicht ook het nieuws plaatsen dat er steeds meer bezoekers van Yellowstone gepakt worden met wiet. Wij zouden zeggen: big deal, zet er een ‘d’ achter en je hebt Yellowstoned…
Stijging aantal wietvervolgingen
Maar nee hoor, de autoriteiten van het natuurpark slaan alarm in de media: steeds vaker worden bezoekers gepakt met kleine hoeveelheden cannabis, zowel recreatief als medicinaal. Maar omdat het nationale park zich bevindt op nationale (federale) grond en het bezit van wiet volgens de federale wet een misdrijf is, worden die argeloze bezoekers toch maar mooi gearresteerd. De cijfers: in 2014 vervolgde de openbaar aanklager in de stad Cheyenne 80 ‘marijuana cases’, tegenover 52 wietzaken in 2013. In 2010 waren het er slechts een stuk of 15…
Hoewel elke wetenschappelijke onderbouwing onderbreekt wordt er direct gewezen naar buurstaat Colorado. Daar is medicinale wiet al sinds de eeuwwisseling legaal en het recreatief gebruik sinds ruim een jaar. De chief ranger van Yellowstone Park – ene Tim Reid – zegt tegenover de media dat hij de stijging wijt aan het meer voorkomen van cannabis in de maatschappij, maar ook aan het veronachtzamen van de federale wet. Als je gepakt wordt in het nationale natuurgebied en veroordeeld wordt voor wietbezit krijg je meestal een geldboete van 1.000 dollar. Maar het aantal vervolgingen is ongelooflijk klein vergeleken bij de drie miljoen mensen die Yellowstone jaarlijks bezoeken.
‘Soort van ontkoppeling’
Strafrechtadvocaat Alex Freeburg heeft er tegenover Associated Press wel een verklaring voor. Hij merkt dat zijn cliënten verbaasd zijn als ze worden aangeklaagd voor kleine hoeveelheden cannabis. ‘Ik denk dat het wel eerlijk is om te zeggen dat dit komt door de legalisering in een aantal staten. Men weet wel dat het illegaal is, maar ze denken niet dat het een misdaad is. Er is ergens een soort van ontkoppeling.”
(advertentie)