- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Cannabis debat in The Grass Company
Vrijdag vindt er in The Grass Company in Tilburg een debat plaats over het gedoogbeleid in Nederland. Onder leiding van tv-presentator Filemon Wesselink gaan advocaat Gerard Spong, burgemeester Paul Depla van Breda en oud-rechter Frits Lauwaars met elkaar in discussie. De locatie is pikant, omdat deze coffeeshop ooit van Johan van Laarhoven was, die in Thailand 103 jaar celstraf kreeg voor ‘witwassen’ van geld dat hij hier legaal (!) met coffeeshops verdiende.
Toekomst van het gedogen
Advocaat Gerard Spong, burgemeester van Breda Paul Depla en oud-rechter Frits Lauwaars gaan met elkaar in debat over de toekomst van het Nederlandse gedoogbeleid ten aanzien van softdrugs. Depla stelt dat het beleid ‘failliet’ is en Spong noemt het ‘hypocriet’. Het debat op 8 januari wordt geleid door Filemon Wesselink en wordt gehouden in The Grass Company aan de Spoorlaan, vlakbij het Centraal Station.De achterdeurproblematiek
De PvdA’er Depla is een van de zeven burgemeesters die meewerkten aan het rapport ‘Het failliet van het gedogen. Op weg naar de cannabiswet’, dat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) onlangs publiceerde. Het huidige beleid houdt in dat coffeeshops cannabis wel mogen verkopen en klanten er een jointje mogen roken, maar dat de teelt van cannabis en het bevoorraden van coffeeshops strafbaar is. Volgens Depla staat het beleid een effectieve aanpak van problemen in de weg. De burgemeester gaat met Spong en oud-rechter Lauwaars in debat over de toekomst van het gedoogbeleid.
De zaak Van Laarhoven
Dat het debat wordt gehouden bij The Grass Company is bijzonder. De coffeeshop werd opgericht door Johan van Laarhoven, de Nederlander die vorige maand in Thailand werd veroordeeld tot een celstraf van 103 jaar. De Thai snappen niet dat de verkoop van cannabis in Nederland niet wordt bestraft. Volgens Spong is de zaak-Van Laarhoven een van de meest betreurenswaardige gevolgen van het Nederlandse gedoogbeleid.
Het debat vindt plaats op 8 januari om 15.30 uur en wordt geleid door tv- en radiopresentator Filemon Wesselink. Ook de Tilburgse burgemeester Peter Noordanus, die tevens leiding geeft aan de Brabantse ‘henneptaskforce’, was uitgenodigd om aan het debat deel te nemen. Hij heeft echter laten weten geen tijd te hebben in zijn agenda, maar het wel grotendeels eens te zijn met zijn collega Depla van Breda.
Over Johan van Laarhoven
Van Laarhoven begon 35 jaar geleden een coffeeshop in Tilburg en opende in de loop der jaren nog drie vestigingen. Na zijn pensionering verhuisde hij naar Thailand, waar hij vorig jaar naar aanleiding van een verzoek van het Nederlandse Openbaar Ministerie werd aangehouden. Inmiddels zit hij anderhalf jaar vast, onder erbarmelijke omstandigheden.
Het debat is vrijdagmiddag eveneens te volgen op internet via een live stream op de website van The Grass Company