(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Eindelijk heeft een bestuurder de moed om tegen het doldwaze wietbeleid van minister Opstelten van Justitie in te gaan. De eer komt burgemeester Paul Depla van Heerlen toe. Nog dit najaar verleent hij een wietkweker een vergunning om voor coffeeshops in 8 Limburgse gemeenten legaal te gaan telen!

De PvdA’er Paul Depla is behalve burgemeester van Heerlen ook een van de drie initiatiefnemers van het gemeentelijke reguleringsplan Joint Regulation, dat begin dit jaar werd gelanceerd. Inmiddels hebben meer dan 50 Nederlandse plaatsen met coffeeshops dat plan om de aanvoer van wiet naar de shops te legaliseren ondertekend. Zoals verwacht reageerde minister Opstelten van Justitie daar direct negatief op, de man is immers niet van plan ook maar 1 seconde na te denken over het verlaten van zijn heilloze War on Drugs-beleid.

Eindelijk is er een openlijk verzet vanuit de overheid zelf tegen de domste cannabisminister ooit!

Eindelijk is er een openlijk verzet vanuit de overheid zelf tegen de domste cannabisminister ooit!

Depla is Opstelten’s wanbeleid beu

Paul Depla heeft daar nu schoon genoeg van en wil met het verlenen van een gemeentelijke wietteelt vergunning bewust een proces uitlokken. In de Volkskrant verklaart de dappere burgemeester wat er gebeuren kan als een bedrijf toestemming van hem krijgt om wiet voor de coffeeshops te gaan kweken. Of de vergunning wordt via de bestuursrechter aangevochten, of het Openbaar Ministerie zal de kwekerij vervolgen wegens overtreding van de drugswetgeving. Maar dat is precies wat Depla wil: de rechter laten oordelen of gereguleerde wietteelt is toegestaan.

Bewust uitlokken rechtszaak

Zoals bekend weigert Opstelten zulke initiatieven met zijn 2 overbekende drogredenen: Nederland zou voor de export kweken (de 80% fabel) waardoor regulering zinloos zou zijn, en het zou niet mogen volgens internationale verdragen (pertinente leugens, zoals diverse strafrechtdeskundigen al hebben aangetoond, het drugsbeleid is een nationale zaak). Heerlen en de andere 7 Limburgse gemeenten benadrukken dat hun actie niet betekent dat de overheid zelf wiet gaat kweken. “We willen van de rechter zekerheid dat reguleren mag, anders heeft zo’n wietbedrijf straks ook een probleem.”

(advertentie)