- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Amerikanen willen ‘beschermde’ cannabis
Te veel overheidsbemoeienis is niet goed voor de legalisatie van cannabis. Dat blijkt al als je alleen naar Nederland kijkt. Het merendeel van de Amerikanen is het nu inmiddels ook beu en wil dat elke staat voor zichzelf cannabiswetten moet opstellen, zonder dat federale overheid zich er mee gaat bemoeien.
Dat blijkt uit onderzoek van denktank Third Way. 60% van de stemmers vindt dat staten zelf moeten bepalen of ze cannabis legaal willen maken. Daarnaast wil 67% een nieuwe federale wet die staten die marihuana willen legaliseren voor medicinaal of recreatief gebruik beschermt tegen bemoeienis van de federale regering.
Landelijk verbod
Recreatief gebruik is nu legaal in vier staten en het District of Columbia (terwijl verkoop daar nog steeds illegaal is). D.C. heeft samen met 23 staten medicinaal gebruik gelegaliseerd. Maar de landelijke regering blijft al het gebruik van wiet bestraffen, hoewel Obama en zijn metgezellen dit op allerlei manieren proberen tegen te houden door middel van toezicht. Maar ja, toezicht is helaas geen wet.
‘Verwerpingsysteem’
The Third Way stelt voor dat Amerika een soort ‘verwerpingsysteem’ gebruikt wat staten toestaat om buiten de landelijke wetten te handelen. Zonder dat ze daarbij worden vervolgd. Die staten moeten aan de regering in Washington D.C. laten zien dat er sprake is van een verantwoordelijk systeem dat meerdere keren wordt ge-reëvalueerd. Hiermee zouden cannabisgebruikers veiliger moeten zijn dan met welke privacywet dan ook.
Bescherming tegen DEA
Door het federale verbod kunnen legale marihuanazaken geen bankrekeningen openen. Banken verdenken hun van het witwassen van geld. Sommige leden van het Congres zijn al jaren aan het werk om cannabiswetten te veranderen. Er zijn vorig jaar al een dozijn wetten ingevoerd om staten meer te laten zeggen en Washington D.C. minder. Hoewel die wetten niet allemaal zijn doorgevoerd, heeft het Huis van Afgevaardigden in mei dit jaar wel maatregelen genomen om legale cannabiszaken te beschermen tegen de DEA.
(advertentie)