- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Chili legaliseert thuisteelt
Nadat er eerder dit jaar al een proef is gedaan met een legale medicinale wietplantage, heeft het parlement van Chili dinsdag een wetsvoorstel aangenomen dat ook het thuis kweken van 6 wietplanten legaliseert, medicinaal of recreatief! En het bezit van 10 gram wiet per persoon is voortaan ook toegestaan.
Cannabisrevolutie op Amerikaanse continent
We zeggen het al vaker: de cannabisrevolutie is vooral een zaak van het Amerikaanse continent. Na Uruguay, Jamaica en een aantal staten inde VS, heeft nu ook Chili een stap op weg naar legalisering van cannabis gezet. Het persoonlijk gebruik van wiet – 10 gram per persoon – wordt niet langer bestraft, of het nou om medicinaal, spiritueel of recreatief gebruik gaat. En nog mooier: iedere Chileen mag thuis zonder sancties zes wietplanten kweken! Nu staat er nog een niet flauwe maximum celstraf van 15 jaar op het telen, verkopen en smokkelen van wiet in Chili. Die laatste twee zaken blijven overigens gewoon strafbaar.
Ruime meerderheid voor legalisering
“Het moet uit zijn met het criminaliseren van burgers die willen recreëren”, zegt Denise Pascal van de Socialistische Partij. De wetswijziging werd dinsdag in het parlement met ruime stemmen aangenomen: 68 tegen 39. Overigens gaan de nieuwe regels nog niet onmiddellijk in, want eerst buigt een gezondheidscommissie zich er nog over en dan moet ook de Senaat in Chili het nog goedkeuren.
Nog eventjes wachten…
Cannabisactivisten zijn uiteraard opgetogen. Ana Maria Gazmuri, directeur van de Daya Foundation (die het eerste mediwietproject in het land onder haar hoede heeft), verwacht dat de commissie over 1 maand positief oordeelt en dat de nieuwe wet er in de Senaat over ongeveer twee maanden doorheen is. Als allerlaatste moet dan president Michelle Bachelet nog haar handtekening zetten en ook zij gaat naar verwachting akkoord.
(advertentie)