(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

De bloei zit er bij de medicinale Cheese en Diesel autoflowers van BeëlzeBud in deze tweede week van de zichtbare bloeifase goed in. Met het ontwikkelen van de bloemen kwamen echter ook wat problemen aan het licht; bladeren vergeelden en hingen er maar slapjes bij. Tijd voor de nodige probleembestrijding.

Het was weer een bewogen week. De planten waren duidelijk niet in hun sas en ik wist even niet meer waar ik het zoeken moest. Zowel voor als na het water geven hingen de meeste bladeren er maar een beetje slap bij en vier van de vijf planten waren opvallend geel van kleur. Gaf ik te veel water? Te weinig?

pH-waarde

Daarop ben ik maar weer even op het internet naar lotgenoten gaan zoeken. Al snel kwam ik tot de conclusie dat het probleem waarschijnlijk nog steeds de pH-waarde (een probleem dat ik al eerder hier besproken heb) van de grond moest zijn.

Meten is weten zegt men, dus dat is wat ik deed. En inderdaad, de pH-waarde van de grond bleek nog steeds te hoog, rond de 7! Daarom zuur ik nu het water af naar iets lager dan aanbevolen, 6.0 ongeveer. Je merkt gelijk dat de planten er fitter bijstaan.

Het aanpassen van de zuurtegraad (pH-waarde) heeft direct invloed op de planten, die staan er meteen weer wat fitter bij.

Ventileren

Ook heb ik de ventilate in de ruimte waar de kast staat verbeterd door een extra luchtrooster te plaatsen. Ik vermoedde namelijk dat dat ook een rol speelde. De aan- en afvoer van verse lucht was minimaal en dat merkte ik aan de luchtvochtigheid in de ruimte waar de kast staat. Zodoende was de LV in de kast ook lastig omlaag te krijgen, zelfs niet als de afzuiger op volle toeren draaide.
Nu er een betere afvoer van ‘oude’ lucht is zie je dat gelijk terug aan de planten. Ze staan weer lekker met hun blaadjes omhoog gericht!

Door naast de zuurtegraad ook de ventilatie te verbeteren, zijn de planten weer een stuk gelukkiger!

Voeden en dieven

Verder ben ik deze week begonnen met het geven van bloeivoeding. De helft van de aanbevolen dosis zorgt in mijn voedingswater voor een EC-waarde van 1.0 en ik heb begrepen dat dat in dit stadium meer dan genoeg is. Volgende week weet ik of dit omhoog mag of dat ik een stapje terug moet nemen.

Omdat alle planten nu goed en wel bezig zijn met bloemen maken en de groei er wel zo’n beetje uit is, heb ik besloten om de planten te dieven. Dat wil zeggen dat je de kleinste, onderste topjes weghaalt omdat die toch nooit uitgroeien tot mooie toppen. Op deze manier kan de plant al haar energie steken in de toppen boven in de plant die wél de potentie hebben om dik en hard te worden.

Nu ik de pH-waarde van de aarde en de luchtcirculatie in de ruimte buiten de kast heb aangepast merk ik gelijk dat de planten gelukkiger zijn, maar ze zien er nog steeds niet supergezond uit. Even aankijken dus deze week of dat nog verder bijtrekt of dat ik nog meer actie moet ondernemen.

Tot volgende week!

(advertentie)