- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Beestjes tegen beestjes: Spint
Oké, je hebt een aangenaam klimaat geregeld voor jouw groene liefjes. Een keerzijde van die optimale kweekomstandigheden is dat niet alleen de planten, maar ook een aantal beestjes zich helemaal thuis voelen in zo’n lekkere warme en vochtige omgeving. 1 Keer raden waar zij graag hun honger mee stillen?
Beestjes
Er zijn veel insecten die een bedreiging kunnen vormen voor je gewas. De varenrouwmug, spint en trips zijn veelvoorkomende indringers in kweekruimten waar cannabis wordt verbouwd, maar er zijn meer beestjes die zich graag tegoed doen aan onze favoriete plantjes. Schiet niet meteen in een depressie, want van de meeste zal je geen last krijgen. Zeker niet als je 1 hele belangrijke regel in acht neemt: maak voor de start altijd grondig je kweekruimte schoon!
Spint
Spint is een vervelend monstertje. De kleine zwarte beestjes zuigen plantsappen uit de bladeren. Hierdoor worden de bladeren aangetast. Het begint met gele puntjes en eindigt in vergeelde zieke bladeren. Hierdoor verzwakt de plant en als je er niets tegen doet zal ze er uiteindelijk aan bezwijken. De beestjes zijn nauwelijks waarneembaar, dus vaak wordt een spintplaag pas ontdekt als de bladeren al zijn aangetast. Hoewel spint geen spin is, scheiden ze wel een soort webachtig spul af. Door met een plantenspuit waternevel over je bladeren te spuiten, wordt dat web zichtbaar en weet je zeker dat je spint hebt.
Wat te doen tegen de Spint
De roofmijt is een natuurlijke vijand van de Spint. Dit natuurlijke bestrijdingsmiddel is bij de betere kweekwinkels te koop. Je kunt ze preventief inzetten of bij een plaag. Verder zijn er ook allerlei biologische en chemische bestrijdingsmiddelen. Laat je hiervoor goed informeren bij de kweekwinkel, want die middelen hebben vaak bijwerkingen op de plant en het uiteindelijke product. Uiteraard gaat de voorkeur uit naar een biologisch aanpak.
Veel succes in je strijd tegen die nare Spint!
(advertentie)