- Droog je wiet tot perfectie met de 16/60 methode
- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#12)
- Millennials kopen meer voorgedraaide joints dan wie dan ook
- Biologisch je eigen wiet kweken? Start hier!
- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
België wil méér War on Drugs
Waar in Nederland burgemeesters pleiten voor regulering van de wietteelt, daar kiezen ze in België onverkort voor de harde aanpak van de War on Drugs. Burgemeesters en politie uit de grensstreek (Limburg) willen meer geld, middelen en mankracht!
Alsof er helemaal geen internationaal rapport met de titel ‘Ending the Drug Wars’ is uitgebracht vorige week, waarin topeconomen en Nobelprijswinnaars pleiten voor onmiddellijke beëindiging van de compleet falende War on Drugs… In België houden ze onverkort vast aan die oorlog, sterker nog: die moet nog veel intensiever gevoerd gaan worden!
‘Cannabisplantages een fenomeen’
Dat is de conclusie van een werkvergadering in Lanaken, afgelopen week. Burgemeesters, politici en politiefunctionarissen kwamen in Belgisch Limburg bijeen om te praten over de aanpak van de wietteelt. “De vele cannabisplantages in de Limburgse grensregio zijn een fenomeen”, zegt federaal minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open VLD). Zij was de hoogste gast op de vergadering. “De drugsproblematiek teistert onze provincie al jaren. Daarom is het belangrijk om het probleem te bespreken, de betrokken actoren samen te brengen en oplossingen te zoeken. Enkel zo kunnen we de strijd winnen”, weet Marino Keulen (Open VLD) die als burgemeester van Lanaken de minister flankeerde.
Goed, daarmee is de toon wel gezet. In Belgisch Limburg wemelt het van de wietkwekerijen, vaak van Nederlandse makelij. Wat zijn de maatregelen die de Belgen gaan nemen om de strijd in de war on Drugs te gaan winnen, dwars tegen de internationale trend in? Welnu, hier in vogelvlucht de oplossing van de Belgen, verwoord door justitieminister Turtelboom.
De War on Drugs volgens Belgisch model:
“We gaan de samenwerking met Nederland en Duitsland verbeteren. We willen informatie van bevolkingsregisters uitwisselen, maar ook op het vlak van de verhoor van verdachten op het grondgebied van het buurland moeten we stappen zetten. En een Nederlandse wietteler die bij ons wordt betrapt, moet meteen uitgeleverd worden en in zijn land zijn straf kunnen uitzitten”
Meer slagkracht voor de burgemeesters volgens het principe van ‘gewapend bestuur’. “Ik ga een wetsontwerp voorbereiden dat tegen de verkiezingen klaar moet zijn en waarin gemeentebesturen de mogelijkheid krijgen om bijvoorbeeld een moraliteitsonderzoek te voeren naar een mogelijke huurder”
Moderne technische middelen inzetten. “We denken daarbij aan helikopters met warmtecamera’s en drones bij het opsporen van plantages. Daarnaast willen we de samenwerking met de elektriciteitsleveranciers verbeteren om extreem verbruik of ‘verloren’ elektriciteit meteen te detecteren”
Hulde voor zoveel inzicht in de wietproblematiek. Wij wensen de Belgen dan ook veel succes met hun nog intensievere War on Drugs (*proest)…
(advertentie)