- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Betere buitenwiet? Bloei binnen af!
Wanneer je aan het einde van de zomer over een leegstaand kweektentje binnen beschikt, ben je gezegend. Dan kun je je planten aan het einde van de zomer namelijk simpelweg naar binnen halen voor een grande finale!
Er zijn meer trucjes om buiten geweldige wiet te kweken, maar dit is wellicht het aller gemakkelijkst. Gedurende de hele zomer laat je een paar planten in potten genieten van zon, regen en wind zodat ze kosteloos kunnen uitgroeien tot sterke planten van een mooi formaat. Halverwege augustus begint de bloei en omdat de zon nog altijd de allerbeste kweeklamp is die er bestaat, zullen de planten lekkere grote toppen ontwikkelen.
Najaarsproblemen
Maar dan komt er aan het einde van september ook een einde aan de zomer en krijg je als buitenkweker van de lage landen te maken met regen, storm en veel vocht in de lucht. Dit betekent voor veel planten dan ook het einde van hun leven. Meestal gaat de schaar er voortijdig in om toprot te voorkomen. Beter een te vroeg geoogste plant dan een beschimmelde plant, of toch niet?
Beter een te vroeg geoogste plant dan een beschimmelde plant, of toch niet?
Buiten groeien, binnen bloeien
Er is echter ook een ander scenario mogelijk voor die laatste weken van je buitenplanten. Maar dan moet je wel over een lege binnenkweekruimte beschikken. Mocht je toch al van plan zijn om die deze winter in te richten, dan doe je er goed aan om dat nu vast te doen. Dan heb je namelijk meteen een mooi plekje om je buitenplanten tot volledige wasdom te laten komen.
De potten van buitenplanten bevatten weliswaar een miniatuur-dierentuin aan insecten en potentiële plagen. Maar omdat je je planten zolang als mogelijk is, buiten laat staan, overleven ze die laatste paar weken binnen meestal wel zonder al te veel problemen. Het is natuurlijk wel zaak om je planten, zodra je ze naar binnen haalt, dagelijks grondig te checken op ongedierte. Mocht je iets vinden, dan kun je alsnog besluiten om de schaar ter hand te nemen.
Wanneer je je planten nu naar binnen haalt, hebben ze er meestal al 4 maanden groei en een maandje bloei opzitten. De planten zijn dan groot en hebben al mooie, maar nog net niet volledig ontwikkelde toppen. Een paar weekjes binnenzon kan dan het verschil maken tussen middelmatige buitenwiet of geweldige buiten- én binnenwiet.