- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#12)
- Millennials kopen meer voorgedraaide joints dan wie dan ook
- Biologisch je eigen wiet kweken? Start hier!
- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
- Debunk • Opgebouwde THC-tolerantie geen bewijs dat wiet verslavend is
Big (Marijuana) Money arriveert in NL
Het Amerikaanse tuiniersbedrijf Scotts Miracle-Gro stort zich helemaal op de legale wietmarkt in de VS, maar ook in Nederland krijgt dit bedrijf grond aan de voeten. Ze zijn in zee gegaan met het Nederlandse tuinbedrijf Gavita en dat zorgt voor big money, want deze deal levert Gavita 136 miljoen dollar op!
Scotts Miracle-Gro verkoopt allerlei producten voor tuinliefhebbers zoals graszaad, vogelzaad en meststoffen. maar directeur en oud-militair Jim Hagedorn (60) ziet enorme kansen in de legale cannabisbranche. Want in growshops ben je namelijk veel geld kwijt aan kweekspullen, terwijl je die bij hem natuurlijk veel goedkoper kunt krijgen.
Groot denken
Inmiddels heeft Scotts al honderden miljoenen dollars uitgegeven aan het kopen van Amerikaanse bedrijven die gespecialiseerd zijn in hydroponics, simpel gezegd het kweken van planten in water met voedingsstoffen, in plaats van in aarde. Maar Hagedorn wil zich niet alleen richten op de Amerikaanse markt. Hij denkt groter en ziet ook wietkansen in Canada, Jamaica, Israël en – jawel – Nederland.
Niet niks
Afgelopen juni kocht Scotts 75 procent aan aandelen van lampengigant Gavita Holland BV, die verlichting voor in de tuinbouw verkoopt. En dat was niet niks, want vorige week donderdag bleek deze deal ruim 136 miljoen dollar (122 miljoen euro) op te leveren voor het bedrijf uit Aalsmeer. Meteen daarna verkleinde JP Morgan, de grootste bankier van Amerika, het aantal aandelen van Scotts, waardoor de waarde flink omhoog ging. Een aandeel van Scotts is nu 80,14 dollar waard, een recordbedrag. Een win-win situatie dus.
Deur van de knip
Hagedorn is dus bezig de cannabiswereld te veroveren, of in ieder geval de kweekwereld. Het is alleen de vraag in hoeverre hij aan de grond zal komen in Nederland, aangezien met name de politiek lang niet meer zo dol is op wiet als dat ze ooit waren. Maar met deze deal kan de overheid de deur niet langer op de knip houden en moeten ze wel in zee gaan met wietgerelateerde zaken. Het is nu bewezen dat dat behoorlijk wat centen opleverd…