(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

In de tuin van onze vriend de Bubbleman staat nog altijd een Power Plant in een eenvoudig zelf te maken hydrosysteem: een bubble bucket. Deze Power Plant wordt sinds een week dagelijks verduistert en de bloei is dan ook goed op gang gekomen. 

Hoi vrienden, hier is weer een verse update van mijzelf, de Bubbleman. Wellicht een beetje overdreven pseudoniem aangezien dit mijn eerste kweek is op een Deep Water Culture (DWC) systeem. Aan de andere kant bevalt het systeem mij erg goed. Als mijn Power Plant Jose tot aan het einde toe goed presteert, stap ik helemaal over op de kweek op bubble buckets en ben ik straks met recht: de Bubbleman!

Jose in bloei

Sinds ik ben begonnen met het verduisteren van de wietplant is de bloei lekker op gang gekomen, op dit moment heeft ze haar eerste ronde topjes ter grote van knikkers. De bloei van Jose is enorm krachtig, zeker omdat ik altijd op aarde kweek, is dat voor mij heel bijzonder om te zien.

De bloei van Jose is enorm krachtig, zeker omdat ik altijd op aarde kweek, is dat voor mij heel bijzonder om te zien

Ook groeit de Power Plant daarbij lekker door, wat volstrekt normaal is. Beginnende kwekers houden er niet altijd rekening mee, maar nadat je de bloei forceert met het aantal licht-uren wordt een wietplant vaak nog wel twee keer zo groot. Vooral sativa’s zullen in de bloei nog flink doorgroeien, en hebben nauwelijks een groeifase nodig.

jose1

De eerste topjes van mijn ‘Jose’

Verduisteren

Elke avond loop ik om half negen trouw naar Power Plant Jose om haar in de donkere ruimte te zetten. ’s Ochtends voor ik naar mijn werk ga, zet ik haar dan om dezelfde tijd weer in de zon. Het vergt wat discipline want je mag het verduisteren niet overslaan, maar je kweekt er wel hele sterke buitenwiet door. De bloeiende plant kan namelijk optimaal gebruik maken van de kracht van de zomerzon. Als je niet verduistert is het al herfst tegen de tijd dat je plant in volle bloei staat en dat scheelt toch een hoop in de kwaliteit van je wiet. Bovendien loop je dan ook veel meer kans op toprot doordat er in de herfst veel vocht in de lucht zit.

Meten

Meten is weten! Dat is echt waar en heel belangrijk bij het kweken in een bubble bucket. Daarom meet ik dagelijks de pH en de EC waarde van het voedingswater in de emmer. Mijn pH zit gemiddeld tussen de 5.8 en 6 en dat is ideaal wat mij betreft, mocht het afwijken pas ik het natuurlijk aan. De EC waarde houd ik rond de 1.6.

Het kweken in de bubble bucket is erg goedkoop gebleken en als het allemaal goed uitpakt met Power Plant Jose, wil ik het systeem dan ook binnen gaan inzetten. Dat het zo voordelig kweken is in een DWC systeem komt omdat de plant alleen de voedingsstoffen opneemt die ze nodig heeft. De rest blijft in het water voor een nieuwe dag.

Wil je zelf ook eens kweken op een bubble bucket doe het dan gewoon! Het systeem is niet moeilijk om te zelf te maken en een van de gemakkelijkste hydrosystemen om mee te werken. In het artikel Meer wiet? Maak ‘n Bubble Bucket lees je hoe je er zelf een kunt bouwen. Ik kan het je aanraden.

Tot volgende week, groeten van de Bubbleman (en van Jose! 😉 )

(advertentie)