- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Bloeien en snoeien met Willie Wietman
Ook bij onze Willie bloeien de wietplanten inmiddels. Dat niet alleen maar ze zijn de laatste tijd ook behoorlijk de hoogte ingeschoten. Zoals het een echte Willie Wortel betaamt, lost onze Wietman dat op met een heuse zwanenhals. Als de toppen weer gelijk groeien is het tijd om de beentjes te scheren.
Er zitten weer 14 dagen op, en hier ben ik weer met een nieuw kweekavontuur! De dames zijn de afgelopen dagen goed de hoogte in gegaan. Ik heb zelfs een beetje moeten ingrijpen. Goed, laten we maar snel een kijkje gaan nemen. Uiteraard gaan we zoals altijd weer van start in mijn grootste kweekkast: de CNNBS G-Kit XL.
Een van de Sneeze planten was zo groot geworden dat ik haar omlaag heb moeten buigen, omdat de afstand tussen haar en haar zusters te groot werd. Daardoor moest ik de lamp ook steeds hoger hangen, en hierdoor bestaat kunnen de andere dames weer te weinig licht krijgen, en zich niet goed ontwikkelen. Ja mensen, alles staat met elkaar in verbinding.
Op de foto’s hieronder zie je de voortgang en het herstel na het buigen. De rechter foto is een dag na de linker genomen. Wat gaat dat herstel toch snel. De Sneeze had een hoogte van één meter twintig, en na het buigen was ze nog maar één meter en acht centimeter…
Bloemen!
Aan de andere kant van de G-Kit XL staan de andere twee Sneeze dames. Deze zijn helaas ook niet op gelijke hoogte maar daar zie je wel wat ik bedoel. De kleinste plant staat dan het verst van het licht af en krijgt niet de kans om een inhaalslag te maken. Ze zal hierdoor al snel overwoekerd worden door haar buren. Het verschil tussen de grootste en de kleinste plant was bijna 70 centimeter! De groeispurt kan dus wel iets verschillen van plant tot plant.
De oplettende lezer had het misschien al gezien: we hebben bloemen! Maar voor we het daar over gaan hebben had ik nog een klein bos onder het hekwerk groeien. De dames hadden nog geen knipbeurt gehad en daar was het wel tijd voor ondertussen. Een week geleden heb ik de ventilators in het midden uit moeten zetten. Er blijven maar bladeren tussen komen maar vandaag was de dag dat het ging gebeuren.
Knippen & controle
Voordat ik de dames ging knippen, heb ik ze eerst even op beestjes gecontroleerd. Die heb ik gelukkig niet in grote getale kunnen vinden, maar ik heb helaas wel iets zien vliegen: twee kleine vliegjes. Ik kon ze helaas niet volgen want ze waren te klein en te snel. Ik heb voor de zekerheid maar wat roofmijten uitgezet. Deze lossen het probleem vaak wel op. Ik wilde wel wat mooie foto’s van de beestjes maken maar ze zijn nog niet uit het zakje gekomen. Ik zal ze de komende dagen in de gaten houden dus de foto’s komen nog. Tijdens mijn inspectie ronden kwam ik nog een aparte tak tegen. Deze had niet twee bladeren per node maar drie! De rest van de takken aan de plant hadden dit niet.
Na de snoeibeurt ziet het er allemaal een stuk luchtiger uit. Dat zal het bewateren van de planten ook een stuk makkelijker maken. Het begon wat aan de krappe kant te worden. Nu de takken rond de middelste ventilators weggeknipt zijn, kan ik deze ook weer aan sluiten.
De topjes zijn nog klein maar ik heb er een paar voor jullie vastgelegd. De kleine Sneeze rechts achter in de G-Kit XL is ook de enige dame in de kast die nog niet geheel in bloei staat. Het lijkt erop dat ze wat traag van start gaat. De dames hebben een gemiddelde hoogte van 95 centimeter. De 315 Watt CMH heb ik op een hoogte van 25 centimeter boven de dames hangen. Dat is echter maar voor twee dagen (na het knippen), daarna gaat hij weer terug naar 28 tot 30 centimeter.
De cijfers
Het watergebruik gaat de laatste twee weken weer lekker snel omhoog. De dames dronken voorafgaand aan de knipbeurt een liter water met voeding per dag. Behalve de kleine want die drinkt net aan 800 milliliter, maar dat mag de pret ook niet drukken. Er gaat nu per week een kleine 32 liter de twee kweekkasten in.
De gemiddelde temperatuur was de afgelopen 14 dagen 23,80 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid was de afgelopen twee weken 45,85 procent. Met de temperatuur en de luchtvochtigheid zit het helemaal top op het moment.
De kleine kast
In mijn kleine CNNBS G-kit vinden we de Sneeze. Ondanks dat ik deze 14 dagen terug ook had geknipt, was de onderkant van de dames alweer erg begroeid. Ook bij deze dames is een inspectie uitgevoerd, maar hier is niets te vinden. Gelukkig maar 🙂
Na de knipbeurt zagen ook deze dames er weer lekker fris uit. Net toen ik wilde gaan opruimen hoorde ik ineens een stem vragend mijn naam roepen, “Willie?”, “Ja mop?”. “Wat ben je aan het doen en heb je de deur open staan?” Mmm, “Nee”. Oh shit, het ventilatierooster van het raam staat nog open en de wind staat er vol op… “Wat is er dan mop?” “Nou Willie, de hele gang ruikt naar je hobby!”
Nou, zo zie je maar, een foutje heb je snel gemaakt. Tijdens het knippen gaan de dames meer ruiken, en staan de deuren van je kweekkast of -tent natuurlijk open. Na een kleine 30 minuten was de lucht in de kamer weer weggefilterd en was de vrouw des huizes weer gerustgesteld.
Aan de bovenzijde heb ik de takken wat beter over de oppervlakte geprobeerd te verdelen. De dames hebben samen een gemiddelde hoogte van 66 centimeter. De 150 Watt G-Bars heb ik 20 centimeter boven de twee wietplanten hangen.
De kweekvideo
Deze week zien we hoe de dames zich door het hekwerk heen worstelen. Daarbij dansen de toppen van links naar rechts en rechts naar links 😉
Dit was het weer voor nu. Ben jij er over 14 dagen ook weer bij? Dan gaan we het onder meer hebben over de lengte van de toppen, en hebben we de roofmijt in beeld. Tot dan!
Willie Wietman
(advertentie)