(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Willie telt alweer de derde week van de zichtbare bloei van in zijn twee kweekkasten. Met in de hoofdrollen uiteraard weer de Mohammeds en de Sneeze wietplanten. De Mohammeds krijgen sinds deze week wat last van de zwaartekracht en de Sneezes lijken erg snel te rijpen. Benieuwd hoe het allemaal zit? Lees lekker mee en kom erachter.

Zit je heerlijk voor je G-Kit XL van je wietplanten te genieten, voel je ineens iets op je hoofd vallen!? In eerste instantie weet je niet wat het is, dus je schrikt en neemt een grote teug adem. Dan blijkt dat er een zijtak van de Mohammed op je hoofd is gevallen (en dat je haar de rest van de dag naar wiet zal ruiken). De tak was gelukkig niet gebroken en nog helemaal intact.

Onder een hoogtezon…

Toen ik de tak weer netjes had weggeborgen achter de deur, kon ik verdergaan waar ik mee bezig was: het inspecteren van de onderzijde van de dames in de kast. Het was me van de week al opgevallen dat er veel dode bladeren op het scrogrek lagen, en dat de toppen die net onder of boven het scrogrek groeiden wel erg licht van kleur waren. Ik ben diezelfde avond naar de dames teruggegaan om ze in het licht van de 315 Watt CMH binnenzon te bekijken.
Wat blijkt nou het geval te zijn? De Mohammeds zijn zo groot geworden dat het licht niet meer ver en krachtig genoeg door het bladerdek heen kan komen. Helaas zouden deze toppen zich niet goed ontwikkelen en daarom heb ik ze ook maar weggeknipt.

De vier ventilatoren die de luchtcirculatie regelen, kregen hun briesje ook niet goed meer om door het gebladerte. Deze heb ik daarom versterking gegeven van nog eens drie 120 millimeter ventilatoren. Deze heb ik in het midden aan de onderzijde van het scrogrek vastgemaakt.

Reuzenwietplant

De reuzenmohammed is een dame aan de linkerzijde van de kweekkast XL, en is nog steeds de grootste van de acht. De plant heeft inmiddels een lengte van 1 meter 33 maar is deze week niet hoger geworden. Haar energie gaat nu duidelijk naar het bloeien. Doordat de Mohammeds wat topzwaar zijn geworden, durf ik het niet aan om van alle toppen de diameter op te meten. Het risico dat er een breekt of knakt is me daarbij te groot.
De reuzenmohammed zoals ik dit exemplaar heb genoemd, staat met haar dikke stam gelukkig wel stevig genoeg voor een meting. Vanaf de bovenzijde van de top ga ik 3 centimeter naar beneden en dat wordt de hoogte waar ik de diameter van de top voortaan zal meten; ik moet nou eenmaal een vast punt kiezen. De diameter van reuzentop is op het moment 3,15 centimeter en zal de komende weken dikker en dikker worden.

Ook deze week heb ik natuurlijk weer wat mooie toppen op de foto gezet. Wat staan ze toch mooi te schitteren in het licht van de flitser!

Trichomen

Die zien er een stuk beter uit dan vorige week! Er zijn veel minder enkele haren en veel meer met bollen er op. De eerste foto’s zijn van de Mohammed die wat minder drinken. Als ik ze echter met de trichomen van de dorstige dames vergelijk, dan verschillen ze eigenlijk niet. Het gaat dus nog allemaal goed op dat gebied.

De tweede set komt ook weer redelijk overeen met de eerste die we net hebben bekeken en is er weinig tot geen onderling verschil. De tweede foto is die van de reuzenplant maar hier zie ik ook geen gekke uitschieters.

De CMH kweeklamp hangt nog steeds op dezelfde hoogte als vorige week; zo’n 26 centimeter boven de dames. De gemiddelde temperatuur van afgelopen week was 23,29 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid van afgelopen week was 47,78 procent.
De bewatering van de Mohammeds is een leuke dagelijkse bezigheid. Daarbij verwen ik de dames met 600 millimeter water met voeding van Plagron. Op nog steeds één dame na die links achterin staat en wat minder drinkt, die plant krijgt 450 milliliter per dag van hetzelfde drankje.

Hatsjoe! Hoe gaat het met Sneeze?

De drie Sneezes staan zich héérlijk te vermaken in de CNNBS G-Kit met verhogingsset. De dames zijn zelfs nog wat de hoogte in gegaan deze week. De Sneezes zijn ook duidelijk meer geur gaan produceren. Dit is natuurlijk super, maar ik moet daardoor wel eerst de ventilator uitzetten voor ik de kweekkast open. Dit was ik van de week vergeten. En aangezien deze kweekkast in de kamer met schone was staat, vond de vrouw des huizes dit niet zo fijn. Gelukkig was de lucht zo weer weggefilterd maar toch een puntje om op te letten.

De drie dames hebben allemaal een mooie grote hoofdtop. Ook van deze toppen heb ik de diameter even opgemeten en van links naar rechts is dat 2,80 centimeter, 3,10 centimeter en 3,10 centimeter. De toppen zijn vanaf het hekwerk tot de bovenzijde gemiddeld 16 centimeter lang.
De meeste toppen komen nu langzaam door het scrogrek heen. Helaas zijn er ook een aantal takken net te kort om bij het scrogrek te komen.

Ook de trichomen van de Sneeze planten zijn goed aan het ontwikkelen. Ik heb zelfs op de eerste foto al een paar gekleurde harsbolletjes gespot. Dit is nog wel erg vroeg in de bloei dus ik zal maar even goed in de gaten houden of ze niet te snel gaat rijpen …ook al weet ik nog niet wat daar tegen te doen is en of dat te snel rijpen überhaupt kan?

Sneeze in Cijfers

De drie Sneezes zijn deze week maar een kleine beetje verder de hoogte in gegaan en zijn gemiddeld zo’n 55 centimeter. De G-Bars 150 Watt hangt ongeveer 16 centimeter boven de dames. Ik heb hem deze week minder verhoogt omdat anders de onderste toppen onvoldoende licht zouden ontvangen. De gemiddelde temperatuur van afgelopen week was 23,65 graden Celsius. De gemiddelde luchtvochtigheid van afgelopen week was 51,99 procent. De bewatering van de Sneezes heb ik deze week iets verhoogd, van 500 naar 550 milliliter water met voeding per plant per dag. De dames stonden wel erg droog voor de volgende drinkbeurt.

Video van de (k)week!

In de video van deze week is goed te zien dat zowel de Mohammeds als de Sneezes zijn gestopt met het groeien in de hoogte. De Mohammeds krijgen al wat last van de zwaartekracht en buigen langzaam om.

Volgende week in mijn kweekavontuur: bezwijken de Mohammeds onder hun eigen gewicht? Groeien de Sneeze toppen zich vast in mijn scrogrek? Hou ‘m hier en je komt erachter, tot over een weekje!

Willie Wietman

(advertentie)