(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Wie tegenwoordig een patatje of een broodje Döner haalt, moet zijn eigen tasje meenemen of daarvoor betalen. Dat is beter voor het milieu. In de coffeeshop krijg je nog wel gewoon een zakje mee, maar het is beter om een eigen potje mee te brengen. Plastic zakjes doen je wiet namelijk niet veel goeds.

Goede wiet is best duur, voor sommige soorten betaal je tegenwoordig 15 euro per gram en daarmee komt de wietplant wel erg dicht in de buurt van een goudboom. Maar goud stoppen ze voor die prijs tenminste nog in een mooi doosje. Wiet wordt anno 2016 nog steeds in een plastic zakje gestopt, en dat is zonde – voor het milieu maar vooral voor je wiet.

SONY DSC

Wietzakjes doen je wiet niet veel goeds, en belanden vaak op straat.

Het is eigenlijk gek dat wiet nog steeds in plastic zakjes verkocht wordt. Je mag toch verwachten dat ze in coffeeshops ook op de hoogte zijn van wat gripzakjes met wiet doen. Er zit een enorm kwaliteitsverschil in wiet na een dag in zo’n gripzakje en wiet die in een mooi potje of doosje bewaard wordt. De geur en het aroma van wiet neemt in rap tempo af in een wietzakje, en ook de smaak gaat met sprongen achteruit. Wietzakjes zijn niet luchtdicht dus het is ook eigenlijk wel logisch dat wiet daarin zijn aroma verliest.

De geur en de smaak van wiet is trouwens niet het enige dat achteruit gaat in een plastic zakje. Ook voor de bag-appeal doen de plastic gripzakjes ironisch genoeg niets goeds. Je kunt je wiet net zo goed even langs een Marokkaanse hasjmaker sturen want de meeste trichomen blijven aan de binnenkant van het zakje plakken. Zeker wanneer je je wiet een middagje in je broekzak hebt geplet. Kortom, je wiet wordt plat, is niet te grinden zo hard en verliest in een gripzakje een deel van zijn smaak en trichomen.

De geur en het aroma van wiet neemt in rap tempo af in een wietzakje, en ook de smaak gaat met sprongen achteruit

Met de actuele wietprijzen zou je verwachten dat coffeeshops zelf wel een mooi doosje bij hun grammetjes kunnen leveren. Maar helaas hebben de stijgende wietprijzen niets met extra winst voor coffeeshop ondernemers te maken, maar met stijgende inkoopprijzen. Hoe dát dan weer komt hoeven we jou als RollingStoned lezer niet meer uit te leggen. Wil je je wiet en het milieu dus niet langer met gripzakjes verpesten, dan neem je voortaan gewoon je eigen container mee.

Tightvac potjes zijn ideaal om wiet in te bewaren, ze wegen bijna niets en zijn luchtdicht en voordelig in de aanschaf. Koop er een paar want ze zijn ook bijzonder handig om thuis te hebben – er zijn verschillende formaten dus hoe hoog je tolerantiegrens ook is, er is altijd een potje met voldoende ruimte. De potjes hebben een speciaal ventiel waardoor er geen lucht in of uit het potje kan. Je wiet behoudt in het potje al zijn geur en smaak en jij hoeft niet ruikend als één grote wiettop over straat.

tightvac

Breng je eigen container mee naar de coffeeshop, beter voor de geur, de smaak en ironisch genoeg zelfs ook de bag-appeal van je wiet.

Natuurlijk hoef je niet per se Tightvac potjes te gebruiken, er zijn ontzettend veel handige kleine potjes en doosjes die je kunt gebruiken om je wiet mooi en smaakvol in te bewaren. De meeste on- en offline headshops hebben een uitgebreide selectie aan opslagdoosjes. Sommige stashboxen zoals de 00-Pocket Box zijn van stijlvol hout en hebben zelfs een ingebouwde zeef en een lade die losse trichomen voor je opvangt.

Maak er vanaf nu dus een gewoonte van om je eigen stashbox mee te brengen wanneer je een wietje gaat scoren. Het is beter voor het milieu en je wiet, en wie weet zet het coffeeshop-ondernemers wel aan het denken.

(advertentie)