- De voordelen van groeien op een …6/2 lichtschema?
- Wat zijn de bijwerkingen als je cold turkey met wiet stopt?
- Cannabis foto’s • 7 actuele beelden uit de oorlog tegen wiet (#30)
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#7)
- In 3 stappen naar een goed gevuld kweekhok
- (On)aangenaam verrast door Bubba Diesel en 24K Gold
Boost je THC-effect extra met deze 5 voedselproducten

Nu blijkt dat de wiet in Nederland weer minder THC bevat dan voorheen, is het wellicht een idee om je consumptie vergezeld te laten gaan van bepaalde etenswaren. Met name voedsel dat rijk is aan terpenen – aromatische stoffen – en Omega-3 vetzuren werken als een booster voor het zo vurig gewenste psychoactieve effect. We geven je 5 tips voor eten dat de joint tot nóg grotere hoogten laat stijgen…
Naast cannabinoïden zijn ook terpenen belangrijk
Terpenen zijn in de afgelopen jaren ‘hot’ geworden in de cannabiswereld. De olie-achtige smaak- en geurstoffen, die dus ook voor de kenmerkende ‘stank’ van wiet zorgen, zijn met meer dan 100 verschillende typen ook bijzonder talrijk, net als cannabinoïden (THC, CBD et cetera) eigenlijk.
Terpenen ontstaan in de harsklieren van de toppen van de plant, samen met THC en CBD, maar ze zijn niet uniek voor cannabis. In veel fruit en planten komen ze namelijk ook voor. En net als cannabinoïden gaat men er inmiddels vanuit dat terpenen de cannabis-ervaring beïnvloeden door zich aan receptoren in de hersenen te binden. Daarbij bieden verschillende terpenen ook verschillende therapeutische voordelen.
LEES OOK: Ontdek de wonderbaarlijke effecten van terpenen in cannabis

Overzicht van de belangrijkste terpenen die je in cannabis kan tegenkomen… [illustratie: About time/Shutterstock]
De website GreenState publiceerde vervolgens een lijst met 5 etenswaren die – volgens de wetenschap – in staat zijn om je high te boosten. Hier komen die toppertjes!
#1 Noten
Vettige etenswaren kunnen je lichaam helpen om cannabinoïden zoals THC en CBD sneller te absorberen. Voedingsdeskundige Kelly Dorfman: “CBD en THC componenten zijn vetoplosbaar, dus vet is hun medium. Wanneer je ze consumeert met voedsel dat vet bevat zullen ze beter absorberen – net als vitamine E over het algemeen beter oplost als het in olievorm wordt genomen.”

Go nuts! [foto: Bukhta Yurii/Shutterstock]
#2 Mango’s
Mango’s zitten bomvol myrceen, een van de meest voorkomende terpenen in cannabis. Het is in staat om relax-effecten op te wekken. Wanneer je een klein uurtje voor je gaat blowen een mango eet, zijn je cannabis receptoren opgewarmd en klaar om de wiet efficiënter te verwerken.

Met een mango vooraf gaat het dak eraf! [foto: Gleti/Shutterstock]
#3 Broccoli
Broccoli is sowieso al een van de gezondste dingen die je kunt eten; het zit stampvol met ijzer, magnesium, selenium, vezels en zelfs proteïne (eiwitten) en het biedt een scala aan vitamines. Maar deze groene sloopkogel bezit ook veel bèta-caryofylleen, een terpeen die populair is in cannabis.

Broccoli en blowen, een gouden combi… [beeld: ElRoi/Shutterstock]
#4 Zoete aardappels
Zelfs voordat je überhaupt cannabis aan de mix toevoegt, zijn zoete aardappels in staat om je humeur te boosten doordat ze de serotonine productie verhogen. En als je deze patatten koppelt aan wiet, kan het euforische gevoel zelfs nog sterker worden!

Zoete aardappel(puree) en wiet doet de truc [foto: Pong Pong/Shutterstock]
#5 Thee
Eigenlijk hadden onze coffeeshops beter theeshops kunnen heten. En over antioxidanten gesproken; thee zit er vol mee in de vorm van flavonoïden, die ook in cannabis voorkomen.
‘Polyfenolen of flavonoïden spelen wellicht een hoofdrol in wat iets tot een gezond drankje maakt’, stelt de Harvard School of Public Health. ‘Deze chemische componenten acteren als antioxidanten die in het lichaam de schadelijke effecten controleren van vrije radicalen.’
LEES OOK: Flavonoïden – geneeskrachtige kleurstoffen in wiet

Wiet en thee zijn voor elkaar gemaakt en dat wisten de oude Chinezen ook al… [foto: FabrikaSimf/Shutterstock]