- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
- Debunk • Opgebouwde THC-tolerantie geen bewijs dat wiet verslavend is
- Buitenwiet test ’24 eindigt met een geweldig Oogstfeest!
- Willie Wietman snoeit zijn bijna bloeiende Sneeze planten
- Studie • IQ en cognitie niet beïnvloed door levenslang wiet roken
Buiten wiet kweken zonder moeite
ROLLING STONED TOP 50 #2 Stelletje luie lezers hebben wij, bijna het allermeest gelezen artikel op RollingStoned dit jaar gaat namelijk over wiet kweken zonder moeite. Lekker in je hangmat chillen terwijl de natuur al het werk doet, dat is dus wel een spekkie naar jullie bekkie. Je moet nog even geduld hebben voordat je wietplanten weer zonder moeite buiten kunt laten groeien, maar zo lang duurt het niet meer want de dagen zijn alweer aan het lengen. Tot het zover is kun je hier vast lezen hoe je straks zo min mogelijk inspanning hoeft te leveren voor je gratis wierie. Ja man, relax!
Steeds sterkere wietsoorten en ook autoflowers maken het leven van de buitenwietkweker wel heel gemakkelijk. Voor echte goede buitenwiet moest je vroeger niet in ons koude kikkerlandje zijn, maar sommige moderne wietsoorten zijn tegenwoordig goed in Nederland en België af te bloeien, en de natuur doet het meeste werk!
Buiten wiet kweken is makkelijker dan binnen, het kost je geen extra stroom en wanneer je niet meer dan vijf planten tegelijk kweekt zijn er ook geen risico’s op vervolging. Wat let je dus?
Een wietplant kan buiten gemakkelijk boven de drie meter hoog worden en wel een paar honderd gram wiet opleveren. In het noordelijk halfrond waar wij wonen loopt het buitenwietseizoen ongeveer van april, mei tot en met oktober. In het zuidelijk halfrond beginnen ze juist in oktober en wordt er rond maart, april geoogst. Buite kweken is makkelijk, een zonnig plekje waar je planten rustig kunnen groeien is eigenlijk alles wat je nodig hebt.
Meestal worden een paar zaadjes eerst ontkiemd en een paar weken binnen gehouden tot ze groot genoeg zijn om naar buiten te kunnen. Daarna is het een kwestie van buiten zetten in een pot of in de volle grond en een beetje tegen slakken en andere dieren beschermen, eventueel met wat (kippen)gaas. Een niet-autoflower plant is doorgaans een maand of vijf later klaar voor de oogst. Echte buitenrassen zijn Frisian Dew, Frisian Duck, Hollands Hope of Passion #1 maar er zijn er nog veel meer die goed in de lage landen te kweken zijn. Autoflower wietsoorten zijn al veel sneller klaar voor de oogst, meestal al zo’n 3 maanden na het zaaien.
Aan de slag
Een goed locatie voor je planten is de sleutel tot je kweeksucces. Een beschutte en zonnige plek in de tuin, langs de waterkant of in het bos zijn een paar veelgebruikte plekken om wat wietplanten te laten groeien. Alle buitenwietsoorten kunnen ook in een plastic of glazen kas gekweekt worden, dit biedt de plant wat meer bescherming en onttrekt de planten aan het zicht.
De beste resultaten krijg je wanneer je een goede aarde gebruikt. Sommige kwekers gebruiken hun eigen compost of verbeteren de kwaliteit van hun aarde met organische meststoffen. Guerrilla kwekers kweken hun planten in de vrije natuur en doen veel moeite om een of meerdere goede plekken te vinden waar hun planten niet gevonden kunnen worden door voorbijgangers of wilde dieren. Sommigen gaan daar erg ver in en snoeien een kweekruimte uit in een bos van brandnetels of stekelige planten zoals wilde bramen. Een goed geprepareede ruimte zoals dat kan voor jaren buitenkweekplezier zorgen omdat hij moeilijk te vinden, vruchtbaar en zonnig is.
Twee opties
Bij het kiezen van een wietsoort heb je eigenlijk twee hoofdopties; je kunt voor een autoflower, of een niet-autoflower plant gaan. De laatste soort bloeit op basis van de lengte van de dagen aan het einde van de zomer en de cyclus duurt daardoor zo’n vijf maanden. De meest populaire soorten van Dutch Passion hiervoor zijn Frisian Dew, Trance, Forest Dream en Frisian Duck. Frisian Duck is een unieke nieuwe soort met bladeren die aan elkaar vastzitten zodat de planten er niet als traditionele wietplanten uitzien en dus minder snel opgemerkt zullen worden.
Frisian Duck heeft een onopvallend uiterlijk door haar aparte bladeren
Gefeminiseerde autoflower variëteiten produceren wellicht niet zoveel oogst, maar zijn wel veel sneller klaar, al zo’n drie maanden na het kiemen van de zaden. Dit kan een groot voordeel ik ons koude klimaat zijn, want daardoor heb je geen last van schimmels door het natte herfstweer. Autoflowers worden ook niet zo groot, waardoor ze ook minder opvallen, je kunt ze gemakkelijk achter een balkonrand verbergen.
Of je nou voor reguliere of autoflower zaden gaat, we raden je aan om wel voor zaden te gaan die zichzelf bewezen hebben. Het heeft geen zin om maanden op een slechte kwaliteit oogst te wachten. Kies de beste zaden die je kunt veroorloven en ga voor een goede zadenbank. Zelfs de beste zaden kosten maar een paar euro per stuk, een bedrag dat niets is in vergelijking met de waarde van je oogst aan het einde van de zomer.
Tips voor succes
Wanneer je planten pas in de volle grond hebt gezet, zorg er dan voor dat ze genoeg water hebben zolang hun wortels nog niet uitgestrekt zijn. In de vrije natuur zul je misschien wel wat van de omliggende begroeiing moeten wegsnoeien zodat je planten genoeg licht op kunnen vangen. Als er een hittegolf is moet je wellicht wat vaker bewateren. Wanneer je je planten in de natuur bezoekt, zorg er dan voor dat je geen pad creëert wanneer je erheen loopt, dit zou je planten kunnen verraden.
Buiten wiet kweken is erg simpel zoals je ziet. De twee hoofdzaken waar je op moet letten zijn een goede locatie en de juiste wietzaden. Als je dat goed hebt ben je al half op weg naar een geweldige buitenoogst. Veel buitenkwekers hebben aan een paar planten genoeg wiet voor het hele jaar en vaak zeggen ze ook dat de smaak van hun buitenwiet beter is dan die van binnen gekweekte wiet.
Dit is een vertaald artikel dat eerder in het Engels verscheen op Dutch-Passion.nl. Ga voor meer uitstekende cannabisgerelateerde artikelen naar Dutch Passions blogpagina.
(advertentie)