- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Buitenwiet 2015: Steve & Thomas
Aan het buitenwietfront gaat het lekker. Zelfs zo lekker dat zowel Steve als Thomas hun wietplanten hebben moeten verpotten omdat hun potjes te klein werden. Bij Steve gingen ze direct naar 30-liter Airpots en de dames van Thomas moeten het eerst doen met 8-liter compost van eigen makelij.
Grote Airpots
Buitenwiet-correspondent: Steve – Beste RollingStoned lezers, twee weken geleden alweer sinds mijn laatste update, toen hebben jullie kunnen zien dat ik mijn steenwolblokjes in de 1-liter Airpots heb gezet.
Omdat de temperatuur de afgelopen tijd weer flink daalde, heb ik m’n chickies weer even op de vensterbank gezet in plaats van buiten in de koude regen. En die warmte van binnen heeft de dames zichtbaar goed gedaan want de afgelopen 2 weken hebben mijn planten een flinke groeispurt doorgemaakt. De wortels kwamen al mooi onder de airpots uit, en aangezien de weersvoorspellingen voor de komende week een stuk positiever zijn, heb ik besloten dat de tijd rijp is. Rijp om de planten naar de grote 30-literpotten te verhuizen dus!
Eerst heb ik de kokos grond in een grote emmer wat los gemaakt, er zaten namelijk nogal wat dikke brokken in. Vervolgens heb ik de grond bewaterd met een milde voedingsoplossing totdat het water er aan de onderkant weer uit liep. ’s Avonds zal ik mijn plantjes voorlopig nog in de garage zetten vanwege de nog redelijk koude temperatuur ’s nachts. Dit doe ik om het temperatuurverschil tussen overdag en ’s nachts zo klein mogelijk te houden. Dat was het voor nu, tot over 2 weken!
Steve
Compost uit eigen tuin
Buitenwiet-correspondent: Thomas – Growers, blowers en buitenlui! Na enkele weken redelijk goed weer gehad te hebben zijn er weer vorderingen geweest aan het buitenwietfront. De 3 damens zijn al behoorlijk aan het groeien dus werd het tijd om ze een beetje meer wortelruimte te geven. Ik heb ze nu in 8-literpotten gezet die ik heb gevuld met compost. Deze compost komt gewoon van mijn eigen composthoop. Die composthoop onderhoud ik zo goed mogelijk door regelmatig te beluchten, om te keren en bij droge periodes te bewateren. Een goede bodem zorgt immers voor sterke en vitale planten 😉
Nu dat het zonnetje goed begint te schijnen laat ik de jongedames ook meer en meer wennen aan het zonnetje en de wind in de buitenlucht. Dit doe je het best rustig aan omdat jonge plantjes nog teer en gevoelig zijn. Ik moet toegeven dat ik ze ’s nachts wel een paar keer ben vergeten binnen te zetten (vooral in het weekend) maar dit gaf geen problemen omdat het ’s nachts niet vroor en de temperatuur niet te hard daalde. Het enige nadeel is dat de koude temperatuur ’s nachts wel de groei zou kunnen remmen.
Frisian Dew
Om even een tussenstand van de groei te geven, de Frissian Dew groeit mooi en sterk! De eerste 5-vingerige blaadjes zijn ondertussen al duidelijk te zien. Bij het verpotten waren er ook al veel worteltjes te zien waardoor ik zeker ben dat dit een vitaal plantje zal worden. De stam is daarintegen nog klein en zwak en is regelmatig plat gewaaid door de wind. Daarom ondersteun ik het plantje nog met een satéstokje en een klein ijzerdraadje.
Durban Poison
De Durban Poison is een dame die zich graag laat verwennen. Alhoewel dat je dit wel bij alle dames moet doen 😉 Het plantje groeit wat trager en is ook zwakker dan de rest. Bij het verpotten waren er wel wortels te zien maar niet noemenswaardig veel. Het buiten laten staan van deze plant tijdens sommige nachten heeft waarschijnlijk ook niet erg geholpen. Hiervoor zullen we dus wat extra moeten zorgen en dan komt ze er helemaal bovenop. Net zoals een echte dame, wat meer aandacht en liefde geven en ze bloeien helemaal op. Het is duidelijk zichtbaar dat deze strain 100% sativa is. Nu al zie je de lange internodes tussen de vertakkingen. Ik kijk er naar uit om deze soort volgroeid te zien.
Early Skunk
Verder niets dan lof over de Early Skunk! Net zoals vorig jaar steekt deze weer ver boven de andere plantjes uit. Dit is ook net de reden waarom ik deze soort ook dit jaar terug opnieuw kweek. Bij het verpotten ook al zeer veel wortels dus de extra ruimte zal zeker van pas komen bij deze dame. De stam van de Early Skunk is dik en robuust. Zelfs in een matig windje blijft deze zelfstandig rechtop staan. Als de Early Skunk even goed groeit als vorig jaar dan ga ik nog heel wat knipwerk hebben. Gelukkig heb ik dat voor deze prachtplant graag over!
Thomas
(advertentie)