(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Let goed op want dit is bijna de allerlaatste update van het buitenwietseizoen van 2015. Volgende week zullen we terugblikken op de planten van Dave, Thomas, Steve, Jesse en The Green Gecko uiteraard. Maar eerst kijken en lezen hoe het met Thomas’ buitenbuit ging: oogstverslag!

Laatste buitenwietloodjes

De laatste loodjes van het kweekseizoen zitten er bijna helemaal op. Jammer genoeg hebben de Frissian Dew en de Durban Poison niet meer kunnen genieten van de allerlaatste echte nazomerweek; wegens wat toprot hier en daar, heb ik deze 2 dames vervroegd moeten oogsten. Omdat het allemaal nogal in een grote rush is gegaan, ben ik in de haast vergeten nog een laatste foto te trekken van deze prachtige planten, sorry daarvoor mensen!

Toen ik ontdekte dat de toprot echt teveel was aan het worden was, kon ik gelukkig meteen rekenen op mijn beste vrienden a.k.a. mijn knipteam! Er zat enorm veel knip- en trimwerk aan deze gigantische buitenplanten. Maar na 2 dagen, telkens 6 uur aan één stuk door te trimmen zijn we er toch geraakt. Daarom kan ik jullie nu met trots de laatste cijfers melden, komt ie…

alle jars

Alle potten met buitenwiet op een rij

Durban Poison

Deze enorme wietplant heeft veel opgeleverd dit seizoen, maar liefst 330 gram droge cannabis! De plant was in vergelijking makkelijker te trimmen dan de Frisian Dew, omdat de toppen wat verder uit elkaar stonden en niet al te dichte clusters vormden. Een mooi resultaat voor deze robuuste dame, waar ik (en het knipteam) wel blij van worden. De brochure vertelde dat Durban Poison bestendig was tegen toprot: dit is geen 100 % waarheid maar ik kan wel zeggen dat ze er verdomd goed tegen opgewassen is! Ik ben over het algemeen zeer tevreden over deze soort en zal deze ook volgend jaar dan ook graag terug in mijn repertoire inplann(t)en 😉

Frisian Dew:

Of de Frisian Dew de Durban Poison zou kunnen overtreffen, vroegen we ons af… De eindweging van de gedroogde knoppen van deze plant was daarom zeer spannend en beloofde een nek-aan-nek race te worden. Na ook aan deze plant een dikke 6 uur te hebben geknipt en alles te laten drogen op zolder, kwamen we op… tromgeroffel… hetzelfde gewicht uit als de Durban Poison! Ook deze dame heeft me 330 gram droge wiet opgeleverd. De toppen zijn compacter en dichter gevormd, maar het waren er niet zoveel als bij de Durban Poison. Ook deze dame is er eentje die verdomd goed tegen budrot is bestand, maar moest er uiteindelijk toch wat eerder aan geloven dan optimaal zou zijn.

Als je een hoop toppen hebt getrimd, weet je natuurlijk dat je met een hoop knipafval zit, en ik ook dus. Maar liefst 750 gram knipafval om precies te zijn. Hiervan zal ik, wanneer deze goed droog is, ice-o-lator hasj, hasjolie, en lekkere spacecake van maken. Maar eerst is het tijd voor een groot oogstfeest met mijn vrienden!

tafelblad vol knipafval

Een tafel vol met knipafval, in totaal was er wel 750 gram! Dit gaat niet verloren maar wordt hasj, olie en spacecake.

Curen

Na dag 5 van het droogproces komen we op een belangrijk punt, namelijk het curen. Curen zorgt voor meer smaak, kwalitatief betere toppen en dergelijke. Kortom, voor een aangenamere smoke 😉 Het is een simpel proces waarbij je de gedroogde toppen in glazen potten bewaart en hier verder als het ware in laat uitdrogen. Het laatste vocht zal zich goed in de toppen verdelen terwijl de tijd zorgt voor het afbreken van chlorofyl.

bokalen steriliseren

Voor de wiet erin gaat, worden de potten eerst goed gesteriliseerd met kokend water

Hiervoor gebruik ik glazen potten met een inhoud van 1 liter, ze zijn gewoon bij Hema te koop voor 3 euro per stuk. Voordat je je toppen in de glazen bokalen steekt, mag je zeker niet vergeten ze te steriliseren! Dit doe je door ze even in kokend water te dompelen, af te drogen met een propere handdoek en ze direct terug dicht te doen zodat ze steriel blijven. Wanneer je toppen droog zijn stop je ze simpelweg in de potten. De eerste paar dagen heb je dan nog even een klusje, je moet de potten namelijk elke dag even een minuut of tien openen zodat ook het laatste vocht uit de pot kan ontsnappen. Laten burpen (boeren) noemen ze dat in het Engels.

Oh ja, vergeet ook niet om de naam van de wietsoort op het deksel te zetten zodat je ook later nog weet wat je precies rookt.

Early Skunk

earlyskunk

Dit is de laatste plant die mijn tuintje nog siert. Ze doet haar naam dus in ieder geval totaal geen eer aan. Deze laatbloeier krijgt nu wel de volste zorg en hopelijk blijft het weer nog even goed, zodat ik ook deze niet te vroeg moet afdoen wegens toprot, duimen dus allemaal… Over enkele weekjes zal je ook van deze plant een laatste stukje zien verschijnen met het eindtotaal. En zoals het eigenlijk hoort, dan ook met een laatste foto erbij.

Graag zou ik via deze weg RollingStoned alvast willen bedanken voor deze fijne kans. Ook wil ik jullie lezers bedanken voor alle support en interesse! Hopelijk hebben jullie net als mij een goed seizoen achter de rug. Ik wens jullie allemaal een mooi oogstfeest toe!

Thomas

 

Thomas, ook jij vooral heel erg bedankt voor al jouw mooie updates! Je laat ons watertanden bij het zien van alle foto’s, wij hebben er met volle teugen van genoten, en geleerd niet te vergeten. We zien je zeker nog terug wanneer we gaan terugblikken, maar hopelijk ben je volgend jaar weer van de partij! Geniet van het oogstfeest en jouw heerlijke buitenwiet! RollingStoned

(advertentie)