- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Buitenwiet 2015: Thomas & Steve
Woensdag is buitenwietdag op RollingStoned en dat betekent dat jullie weer een kijkje kunnen nemen bij onze buitenwiet correspondenten. Steve heeft een gevalletje ongedierte en Thomas’ planten kunnen al bijna in de volle grond. Chips en popcorn binnen handbereik? Daar gaan we!
Steve trapt deze week af, zijn planten gaan zo te zien goed, maar hij heeft wel een beetje pech. Aan de onderkant van sommige blaadjes zitten namelijk wat eitjes van ongedierte. Weet jij wat het zou kunnen zijn? Als je het weet, help Steve dan een handje en zet het in de comments, hij zal je eeuwig (nouja, in ieder geval eventjes) dankbaar zijn.
Ongedierte…
Buitenwiet-correspondent: Steve – Beste medestoners, de dames hebben de afgelopen week flink kunnen genieten van de zon hier in het zuiden, en dat is goed te zien! Echter, het vooruitzicht voor de komende tijd is minder en dat is toch wel een klein beetje balen.
De Auto Ultimate (zie foto hierboven) doet zijn naam eer aan en steekt met kop en schouders boven de rest van mijn autoflowertjes uit. Op de tweede plaats staat de Auto Durban Poison. De Frisian Dew planten lijken eerder in de breedte te groeien, en als ik het goed gezien heb vertonen ook mijn Friese chicks de eerste tekenen van de bloei.
Er viel mij echter nog iets op waar ik minder blij mee ben. Onder de bladeren van de Frisian Dew plantjes zag ik een paar kleine geelgroen-achtige eitjes zitten. Nadat ik google geraadpleegd heb denk ik dat dit bladluis eitjes zijn maar ik weet het niet zeker. Mocht iemand het met zekerheid durven te zeggen laat vooral een berichtje achter in de reacties. Omdat het er maar enkele zijn heb ik voor nu nog geen verdere actie ondernomen, maar mocht het probleem groter worden zal ik hier natuurlijk iets mee moeten! Alle tips zijn daarom welkom, misschien dat mijn mede reporters nog wat tips hebben? En ik heb het idee dat het blad van mijn plantjes een klein beetje gelig in plaats van mooi donkergroen is. Mocht iemand hier een directe oplossing voor weten let me know! Een van mijn vrienden dacht dat dit wel eens te maken zou kunnen hebben met het koude weer…
Ik heb mijn planten tot nu toe ook nog iedere nacht in de garage gezet, alleen staat er komende week een kleine familievakantie op de planning, en zullen de dames helaas buiten in de kou moeten overnachten. Ik heb een vriend gevraagd of hij ze af en toe even wil komen bekijken zodat ze zich toch niet helemaal alleen hoeven te voelen.
Steve
De volle grond in..?
Buitenwiet-correspondent: Thomas – Beste buitenwietliefhebbers, er zijn weer 2 volle weken gepasseerd met niet al te best weer, jammer genoeg. Toch zijn er weer vorderingen gemaakt op het buitenwietfront. De 3 dames hebben wanneer het zonnig en goed was, veel buiten gestaan, maar door regendagen toch minder zon gezien dan ik gehoopt had.
Niet getreurd ze maken het best goed zoals je kan zien, ze zijn weer een pak gegroeid ten opzichte van 2 weken geleden. De wortels beginnen zich goed te nestelen in de compost en ik zal ze binnenkort nog eens moeten verpotten of – als het weer betert – zelfs al planten in de volle grond. Maar voor ik dit doe kijk ik eerst met mijn pH-meter de pH-waarde van mijn grond eens na. Deze lag tussen de 6 en de 6,5 wat optimaal is. Ik zal weldra beginnen met het voorbereiden van mijn kweekplekje achterin de tuin.
Terug naar de planten! De Durban Poison, eentje waar ik een beetje schrik voor had omdat deze wat achter liep op de rest. Gelukkig is daar verandering in gekomen! De pure sativa invloed is nog steeds heel duidelijk te zien. Ze is omhoog geschoten en nu al groter dan de rest. Deze heeft nog wel minder bladgroen maar dat is best normaal bij sativa’s. De zijscheuten hebben echter nog wat werk te doen. De stam is nog niet echt ‘houtmassa’ als ik het zo mag zeggen, maar blijft wel al stevig rechtop staan.
De Frissian Dew is still going steady, een mooie sterke plant die goed groeit met mooie grote bladeren. Ook de zijscheuten groeien goed. Ik kies ervoor om de onderste zijtakken niet weg te dieven dit jaar omdat ik graag van alle 3 mijn soortjes stekken neem. Als je niet weet wat dieven en stekken is, dan heeft rollingstoned vast een mooi artikel over dit onderwerp! (jazeker, hier en hier. red.) De stam maakt het ook goed en begint al meer op een tak te lijken in plaats van een twijgje.
Last but not least de topper van vorige week 😉 Early Sunk. Na vorig jaar was ik er al van overtuigt dat dit een van de betere buitensoorten is voor ons lage landen klimaat. Maar ook deze keer verrast deze sterke soort mij weer.
IJzersterke groei, veel bladgroen en directe aanmaak van zijscheuten die stilletjes aan ook al op twijgjes beginnen te lijken! Ja hoor, deze plant zie je letterlijk elke dag groeien! Met een dikke stevige stam die je al best een tak zou kunnen noemen.
Hopelijk betert het weer snel zodat alle 3 de dames de volle grond inkunnen. De extra wortelruimte gaat zorgen voor een nog betere groei. Ook ga ik net zoals vorig jaar, mijn planten binnenkort toppen en vertakken om ze daarna onder een scrognet te zetten. Daarover later meer.
Thomas
(advertentie)