(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Omdat Dave ons vorige week heeft laten weten dat hij zijn laatste planten heeft moeten omhalen vanwege meeldauw is Thomas nu onze laatste buitenwiet-correspondent van 2015. Maar dat mag de buitenwietpret niet drukken want zijn planten staan prachtig in bloei, daar gaat hij behoorlijk veel van oogsten zo te zien!

Hallo cannabisliefhebbers en hobbykwekers!

Om te beginnen zou ik graag mijn collega buitenwiet-correspondent Steve willen feliciteren met de vele mooie knoppen die zijn dames voor hem hebben geproduceerd voor hem tijdens de zomermaanden. Hopelijk heb je er veel genot van Steve!

Een deel van de oogst van Steve. Zijn Kali Mist leverde hem in totaal 198 gram op, een wintervoorraadje waar hij erg vrolijk van wordt, zo liet hij ons weten.

Terug naar mij eigen planten; zoals we weten heb je voor zulke mooie grote toppen zonlicht nodig, veel zonlicht. Iets dat ik hier de laatste weken niet echt veel gezien heb. Afwisseling van regenvlagen en veel bewolking beloofde niet al te veel groei voor mijn dames hun toppen. Maar gelukkig komt na regen zonneschijn!

En ja hoor, na een week miserabel Belgisch weer kwamen er eindelijk wat mooie nazomerdagen. De zon breekt door, het weer wordt terug ietsjes warmer en dit merk je ook meteen aan de planten. Die richten hun bladeren bij de eerste zonnestralen weer schuin omhoog en genieten zichtbaar van een heerlijk warm zonnetje. Opdat ze zeker niets tekort komen tijdens deze nazomerdagen geef ik ze elke ochtend water. Op deze manier kunnen ook de voedingstoffen die uit de wormencompost vrijkomen, de planten voeden tijdens deze laatste fase van hun cyclus.

DCIM100GOPRO

Thomas’ Frisian Dew is een indrukwekkende dame geworden deze zomer

Het goede weer was helaas maar van korte duur, 3 dagen later is het weer diezelfde Belgische regen… Gelukkig zijn de Frissian Dew en de Durban Poison schimmelbestendig, althans volgens de brochure in ieder geval. Dit is dus een mooi moment om te kijken of dit echt het geval is. Ik hoop natuurlijk van wel 😉 Zeker nu de toppen van deze 2 planten best mooie formaten beginnen aan te nemen en de kans op budrot groter wordt. Ook onze andere dame begint in actie te komen. Maar genoeg gewacht, laten we snel eens gaan kijken.

Durban poison

DCIM100GOPRO

Durban Poison lijkt compleet getransformeerd te zijn

Deze dame begint aan haar vijfde week van de bloeifase en WAUW! Wat is ze vooruit geschoten! De lichte topjes die we 2 weken geleden zagen, maken plaats voor grote stevige knoppen die maar blijven groeien. Zo erg zelfs dat ik ondertussen de zwaarste takken heb moeten ondersteunen met bamboestokken omdat ze anders zouden bezwijken onder het gewicht. Letterlijk de hele bovenkant van elke tak word rij na rij gevuld met toppen die samengroeien tot grote clusters. Aangezien deze nog een weekje of 3 à 4 te gaan heeft, verwacht ik niet veel nieuwe toppen meer. De toppen zullen nu dus vooral nog groeien in massa en compactheid. Ik ben zeer benieuwd wat deze plant nog in petto heeft voor mij deze laatste, toch wel moeilijke buitenwietweken.

Frissian dew

frissian dew 2

Ik heb het al vaak gezegd dit seizoen maar ik zeg het nog eens: Deze soort blijft me met verstomming slaan! De toppen die ze produceert zijn enorm uitgezet. De glimmende THC-kristallen en de witte haartjes die stilletjes aan naar de paarse kant beginnen gaan zijn magnifiek om te zien. Net zoals de Durban Poison is ook deze plant (volgens de brochure) goed bestand tegen schimmel. En laat dat nou net zijn wat ik nodig heb in dit regenachtige naseizoen!

Toch check ik elke plant dagelijks of ik sporen vind van budrot, meeldouw et cetera. Je kan nooit zeker genoeg zijn met zulke grote toppen. Ook deze dame heeft nog 3-4 weken te gaan dus blijf ik hopen op beter weer. Mocht dit toch niet het geval zijn zullen we deze dames echter vroeger moeten oogsten. Het is dus ook voor deze plant afwachten en duimen.

Early skunk

Deze later bloeiende dame begint nu ook aan het aanmaken van toppen. Ze zit ongeveer een 2 à 3 weekjes achter op de anderen maar zoals je ziet begint ook hier de topontwikkeling stevig toe te nemen. Omdat ze nog maar net in de eerste weken zit heb ik ervoor gekozen om deze plant nog geen extra ondersteuning te geven. Ze staat tussen de 2 andere in en vangt zo niet teveel wind tijdens een storm of onweersbuien. Mochten de toppen echter te zwaar worden zal ik ook deze ondersteunen met bamboestokken. Een groter nadeel aan de Early Skunk is dat deze niet zo goed bestendig is tegen budrot.

Early Skunk doet haar naam geen eer aan met haar late bloei. Hopelijk haalt ze de achterstand snel in!

Later in het seizoen, wanneer de andere 2 planten zijn geoogst, zal ik een afdakje maken om haar te beschermen tegen de meeste regen en zo hopelijk budrot vermijden. Mocht je toch budrot krijgen ondanks voornemens is hier een goede tip: Knip gewoon het rotte stukje weg maar doe dit zo steriel mogelijk. Door je schaar of mes niet goed te ontsmetten tussen snedes in kan je de schimmel helpen zich te verspreiden. Let hier dus goed voor op. Ook is het afgeraden om toppen besmet met budrot nog te gaan roken! We denken toch allemaal wel aan onze gezondheid, niet? Hopend op nog een 5-tal weekjes goed weer, sluit ik hier af voor nu. Graag tot over 2 weken, Peace!

Thomas

(advertentie)