(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Het zijn momenteel prachtige dagen voor buitenwietplanten. De planten van onze buitenwiet correspondent staan nu dan ook lekker te genieten op hun definitieve plaats. Maar daarvoor moest er natuurlijk wel eerst het een en ander gebeuren buiten… 

Hoi wietvrienden, hier ben ik weer met een nieuw verslag van het buitenwietfront. Vorige week heb ik de planten over gepot en buiten gezet. Daarna is het supersnel gegaan met de dames, ze genoten zichtbaar van de verse buitenlucht. Drie dagen nadat ik ze naar de drie liter potten overplaatste zag ik alweer de nodige wortels aan de onderkant uit de potten steken. Inmiddels heb ik ze daarom weer over gepot. Naar hun definitieve bestemming dit keer. Ik heb hierbij weer eerst de plant met pot ingegraven, zodat een gat ontstaat waar de kluit precies in past. In het verslag van vorige week kun je zien hoe dit werkt.

Volle grond

De Passion #1 en Frisian Dew van Dutch Passion heb ik, helemaal volgens planning, in de volle grond achter in mijn tuin gezet. Hun wortels kunnen in de volle grond ongelimiteerd doorgroeien zodat de twee planten straks hopelijk uitgroeien tot mooie grote planten. Omdat ik ze niet boven de heg wil laten uitkomen, zal ik de hoogte later met wat scrog technieken beperken. Ter voorbereiding daarop heb ik de planten daarom gefimd. Fimmen is een techniek waarbij je het bovenste deel uit het topje van de plant haalt, het levert een wietplant minder stress op dan toppen. Zo krijg ik straks (als het goed is) vier of meer hoofdtoppen die ik horizontaal langs een gaas zal leiden. Zo kan ik de hoogte van de twee volle grond planten beperken en krijg ik straks hopelijk een heleboel grote toppen die allemaal evenveel in de zon staan.

Zoals je op de foto’s kunt zien heb ik de twee volle grond planten beschermd met wat gaas. Hongerige dieren kunnen er zo niet bij en ook kan ik de nieuwe hoofdtoppen na het fimmen er straks makkelijk aan vast binden. Inmiddels zijn de planten alweer een stukje groter dan op deze foto’s, maar helaas zag ik vanmorgen dat de Frisian Dew ook door een insect was opgemerkt. In een van de nieuwste blaadjes zaten een aantal gaatjes. Ik maak me er niet zoveel zorgen over, maar houd het natuurlijk wel scherp in de gaten. Ik kon geen beestjes op de plant ontdekken, dus ga ik ervan uit dat het een eenmalige actie is. Het blijven natuurlijk ook buitenplanten.

 

20140519_082429

Insecten vinden Frisian Dew blijkbaar ook wel een lekkere wietplant… 🙁

Autoflowers en Early Skunk

De drie andere planten zijn ook naar hun definitieve bestemming verhuisd. Drie grote emmers met een inhoud van zo’n 15 liter aan Batmix van Plagron. Ik heb per ongeluk ook een van de autoflowers gefimd. Dit moet je eigenlijk niet doen omdat een autoflower maar beperkt de tijd heeft om te groeien en door het fimmen dus een weekje achterstand oploopt. In ieder geval kunnen we nu wel mooi het verschil zien tussen een gefimde en een niet gefimde autoflower plant, ieder nadeel heeft zo toch weer een voordeel zal ik maar zeggen. De White Diesel Haze autoflower van Sensi white label heb ik dus per ongeluk gefimd, de Skunk #1 van Sensi niet.

Bij de autoflowers heb ik deze week ook de eerste bloeiverschijnselen gespot. Wat gaat dat ongelooflijk snel zeg! Bij de nodes bovenin de plant kun je het zien: de eerste kleine haartjes. Ik wist al dat het vrouwelijke planten waren, want al mijn zaden zijn tenslotte gefeminiseerd, maar het is toch een mooi moment.

20140517_133135

Goed kijken, in de node zie je de eerste haartjes 🙂

De Early Skunk plant stond na de eerste nachten buiten niet zo stevig in de grond. Of het door de wind gekomen is, of dat de plant al een wat zwakke penwortel had weet ik niet zeker. In ieder geval heb ik hem met een draad verstevigd, zodat hij niet alle kanten op wordt geblazen door de wind. Dit heeft goed geholpen want inmiddels staat hij weer een stuk steviger verankert in de grond.

Tot volgende week wietvrienden, de groeten vanaf het buitenwietfront!

(advertentie)