- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#12)
- Millennials kopen meer voorgedraaide joints dan wie dan ook
- Biologisch je eigen wiet kweken? Start hier!
- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
- Debunk • Opgebouwde THC-tolerantie geen bewijs dat wiet verslavend is
Buitenwiet test 2024: autoflowers én buitenwietsoorten!
Er zijn weinig dingen zeker in het leven maar op de jaarlijkse CNNBS buitenwiet test kun je je schakelklok gerust gelijk zetten. En dit jaar hebben we wel hele mooie zaden om te proberen. We spreiden namelijk onze kansen, en testen zowel autoflowers als speciaal voor buiten ontwikkelde wietsoorten. Doe je ook mee?
Jazeker! Ook in de zomer van 2024 gaan we gewoon weer buitenwietzaden testen, en ook dit jaar kan iedereen die dat wil aan de test meedoen. Dat niet alleen maar dit jaar testen we – met dank aan de specialisten van SeedStockers 🙏 – zowel autoflowers als buitenwietzaden. Zo valt er sowieso wat lekkers te oogsten deze zomer, wat het weer ook gaat brengen.
Buitenwiet lezerstest
Het is alweer de zesde keer dat we op CNNBS een wietzaadjes lezerstest organiseren. Met jouw hulp hebben we dan ook al prachtige wietsoorten ontdekt. We noemen de indica dominante Mohammed die niet te hoog wordt binnen, maar wel enorme toppen produceert. Of wat dacht je van de sativa hybride Sneeze, die onlangs zelfs de wereldberoemde wietfotograaf Erik Nugshots bereikte?
Buiten testen we inmiddels ook al voor het derde jaar wietzaden. Dat begon met een zoektocht naar de beste autoflower maar was zo leuk dat jullie de jaren daarna gewoon doorgingen met wietzaadjes testen. En inmiddels hebben we dankzij de lezerstest zelfs onze eigen buitenwietsoort Jack Hulkberry. Een heerlijke kruising tussen Jack Herer en Hulkberry die aan het einde van de zomer voor zeer grote verrassingen kan zorgen.
3 autoflowers + 3 buitenwiet zaden
Tot nu toe hebben we echter altijd één specifiek type wietzaadje getest. Dat waren achtereenvolgens een indica binnenwietsoort, sativa hybrides, autoflowers en fotoperiode wietsoorten voor buiten. Omdat het weer in De Lage Landen echter behoorlijk wisselvallig kan zijn, testen we dit jaar zowel autoflowers als fotoperiode gevoelige buitenwietzaden.
Voor jou als tester is dat helemaal goed nieuws, want dat betekent dat je kansen op een lekkere oogst een stuk groter zijn. Zelfs als het de hele zomer regent dan kun je met een mooi najaar nog je slag slaan. En wat je in de zomermaanden al aan autoflowers in je voorraadpotten hebt zitten, dat kan een regenachtige herfst niet meer verpesten. Met een beetje geluk lukt het echter gewoon allemaal, en zit je er deze winter warmpjes bij met de wiet van zowel de autoflowers als de buitenwietsoorten.
Gloednieuwe strains
Zowel de autoflower wietzaadjes als de buitenwietsoorten zijn allemaal gloednieuwe soorten van SeedStockers. Special edition zaadjes die nu nog niet op de website van het behulpzame zadenbedrijf te vinden zijn dus, maar die daar onder andere met jouw hulp misschien wel komen.
De autoflowers die we gaan testen zijn Dutch Treat, Alpine Crocket en Erdbeer. Dutch Treat is een heerlijke Hollandse traktatie en een kruising tussen Dutch Treat en Auto Chronic Ryder. Alpine Crocket is een kruising tussen Alpine Rocket en de grote autoflower Auto Critical. En Erdbeer tenslotte, is een fruitige kruising tussen Erdbeer en Auto Chronic Ryder.
De drie autoflowers zijn gefeminiseerd en hebben allemaal een korte levenscyclus. Ze gaan vanzelf in bloei en kunnen zo’n 12 weken na het ontkiemen geoogst worden. Voor het beste resultaat laat je deze zaden halverwege mei ontkiemen zodat ze in de mooiste zomermaanden groeien en bloeien. In juli kun je dan de eerste oogst verwachten.
De drie buitenwietsoorten zijn ook gefeminiseerd, dus ook deze wietplanten zullen allemaal vrouwelijk zijn. Het zijn nieuwe en veelbelovende buitenwietsoorten waar SeedStockers veel van verwacht. Dit zijn Alpine Honey Melon, Zmäkdaun, en tot slot de grote Big Yeti, die onze eigen Willie Wietman momenteel binnen kweekt.
Alpine Honey Melon is zoals de naam aangeeft een zoete buitenwietsoort, en een kruising tussen Honey Dew Melon en Apline Rocket. Zmäkdaun is een sterke soort die je om de oren slaat met Erdbeer en de Hollandse genen van Dutch Treat. Big Yeti wordt naar verwachting de grootste van het drietal, en is een kruising tussen de vroegbloeiende Early Durban en Sour Diesel.
Doe mee!
Je leest het, met deze drie autoflowers en de drie fotoperiode gevoelige buitenwietsoorten hebben we hele mooie wietzaden dit jaar! Je kunt er je kansen mee spreiden dus ook als het weer tegenvalt heb jij in ieder geval wat lekkers te oogsten als je meedoet.
Dat niet alleen maar in november organiseren we voor alle deelnemers ook weer een gezellig oogstfeest. Daar loven we ook nog eens een eerste, tweede en derde prijs uit voor de deelnemer met de lekkerste buitenwiet. Zorg dus dat je erbij bent dit jaar, en dat kan door je nu aan te melden als deelnemer aan de buitenwiet test.
Voor vijftig deelnemers hebben we de drie autoflowers en de drie buitenwiet zaden klaar liggen. Als je deze wil kweken dan kan dat. Het enige dat we dan van jou vragen is om ons minimaal maandelijks een mail over de planten te sturen. En dat hoeft dus echt geen groot kweekverslag te zijn.
Gewoon een mailtje waarin je beschrijft hoe het met de planten gaat, en wat foto’s is voldoende. Wekelijks verzamelen wij dan de binnengekomen mails en foto’s voor een gezamenlijk verslag op CNNBS; hier vind je een voorbeeld van zo’n verslag van vorig jaar.
Dus: als jij serieuze buitenwiet kweekplannen hebt meld je dan aan als deelnemer van de CNNBS buitenwiet test van 2024. Dat kan door een mail te sturen via ons contactformulier of naar redactie@rollingstoned.nl. Uit de mail moet vooral blijken dat je de test serieus neemt en er zin in hebt. Ook helpt het als je je kweekplannen vermeldt, en alvast een eerste foto van een van je eerdere buitenwietplanten meestuurt.
Zodra we alle testkwekers geselecteerd hebben, laten we iedereen per e-mail weten of en wanneer hij of zij de buitenwietzaden kan verwachten. Inzenden kan tot en met vrijdag 29 maart en de zaden worden uiterlijk in week 14 opgestuurd.
(advertentie)