(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Na het mooie weer van vorige week zitten de grijze wolken weer vol met regen. Helaas hebben de slakken zich ook nog niet teruggetrokken, en zijn er ook weer een paar dames aan ten onder gegaan. Dat mag de pret gelukkig toch niet drukken want iedereen groeit dapper door. Net als de autoflowers trouwens, want die staan inmiddels overal in bloei!

Gefjon Grow

Update 2 juli 2024: Hey 😁 hier zijn we weer met een update. Het mooie weer van de afgelopen week heeft zeker wonderen gedaan bij alle dametjes 😁 De Zmäkdaun’s groeien lekker door in de volle grond. Eentje heb ik wat meer verstopt, maar wel meer in de zon gezet.

De Big Yeti is de grootste en dat werd een beetje een luxe probleem 🙈 Ze werd te groot voor de plek waar ze stond en ze was verre van subtiel of discreet 🙈🤣 en stak een mooi stuk boven de andere struiken uit. Dus ik kon kiezen: of toppen of verplaatsen. In het eerste geval zou ik het zonde vinden, en bovendien zou ze qua breedte alsnog opvallen. Dus heb ik haar maar ergens anders gezet.

Hier staat mijn grootste dame meer afgedekt maar krijgt ze nog genoeg zonlicht en heeft ze ruimte om verder te groeien 😁 Ze is nu ongeveer 190 cm hoog maar ik zag wel al kleine witte haartjes verschijnen. Ik vermoed de voorbloei dus ze is klaar om toppen te gaan maken maar ze zal nog even moeten wachten 😊

De autoflowers Erdbeer en Alpine Crocket heb ik met het mooie weer buiten gezet, naast de Hollands Hope van Dutch Passion. Ze genieten van de zon, en staan ongeveer twee weken in bloei! Rond de stammen heb ik chilipoeder gestrooid. Dat zou moeten helpen tegen de slakken. Tot nu toe is het effectief, dus wie weet helpt het wel 😁 🙈 Buiten staan ze iets mooier dan ze binnen stonden 😊

Dit was het weer voor deze week. Hopelijk krijgen we nog wat van dat mooie weer 😊
Groene groet, Gefjon Grow 🙏

Zmäkdaun

Big Yeti

Erdbeer

Alpine Crocket

Zengrower

Update 3 juli 2024: De autoflowers groeien zo lekker dat het tijd wordt voor een nieuwe update! Soms denk ik bij het teruglezen van mijn verslagen, “man, loop niet zo te zwetsen en de planten als mensen te beschrijven”. 😂 Maar dan kijk ik weer goed naar de dames, en blijkt er toch een kern van waarheid in te zitten 😉

De Dutch Treat – onze diva – ziet er echt een stuk sierlijker en verfijnder uit dan de andere planten. Ze heeft een prachtige open kerstboomstructuur, terwijl de anderen juist een smallere zuil-achtige vorm hebben. De Alpine Crocket en Erdbeer staan volop in bloei en beginnen al heerlijk te ruiken. Bij de Erdbeer begin ik zelfs paarse kleuren in de topjes te zien 🤩 Ben echt een fan van paarse wietsoorten, en heel benieuwd hoe de Erdbeer verder gaat kleuren.

Omdat Dutch Treat deze week pas is gaan bloeien, moet ik een beetje nadenken over het voeding geven. Het wordt nu dus om en om de Bio PK en Compost Tea. Dutch Treat krijgt deze week Compost Tea, en Erdbeer en Alpine Crocket zitten lekker aan een sapje met Bio PK 5-8. Ze doen het erg goed op de voeding en laten geen tekenen zien van tekorten of overvoeding.

Nu de dagen korter beginnen te worden, is het ook tijd om de feminized soorten te gaan ontkiemen. Ik heb daar bewust mee gewacht zodat de planten straks mooi in de kas passen. Ik ga jullie volgende week laten zien of de feminized zaadjes net zo razendsnel ontkiemen als hun autoflower zusjes 🚀

Groene groet ✌️ Zengrower

Vincent

Update 3 juli 2024: Wéér regen pfff… én meer slakken, hoewel ik hier gelukkig niet veel last van heb. De auto’s doen het goed. De drie die binnen staan zijn uitzonderlijk mooi! En hoewel dit een buitenkweek zou moeten zijn ben ik toch blij dat ik ze binnen heb gelaten. Ik heb er zelfs al stekken van genomen die al geworteld zijn, en in het weekend de grond in gaan ✊ Nog wat foto’s voor jullie, en tot de volgende!

Groetjes, Vincent

Van links naar rechts & van boven naar beneden: Alpine Crocket, Dutch Treat en Erdbeer

Chris

Update 3 juli 2024: In de kas, is de Dutch Treat (autoflower) in de achtste week belandt, en zowaar; de eerste bloei is zichtbaar! De plant is wat sprieterig na de afgelopen warme week. Misschien is het toch niet helemaal ideaal met de voeding gegaan?

Buiten zijn de verschillen groot, het warme weer heeft twee van de drie planten goed gedaan, de derde, de Big Yeti, die geknakt is geweest na het slechte weer begin juni, blijft moeite hebben met het ontwikkelen van de hoofdtakken, ik zie wel steeds nieuwe scheuten ontstaan, maar het blijft allemaal heel compact

De ‘Alpine honey lemon’ groeit lekker, het mooie weer van de laatste tijd heeft de plant goed gedaan, gaat ook lekker breed worden. Ik zag in de top wat luis, misschien komend weekend wat water/zeep/spiritus mengsel aanbrengen?

Ook de Zmakdaun gaat lekker, groeit wat meer in de lengte en wat minder in de breedte. Een paar gele blaadjes, komt vast van de wisselende weer omstandigheden. Hopelijk later in de bloeiperiode wat meer zonnige, droge dagen.

Groeten, Chris

Links: Alpine Honey Melon. Rechts, van boven naar beneden: Big Yeti, Dutch Treat, Zmäkdaun

Luuk

Update 3 juli 2024: Ola, weed amigo’s! Wou bijna zeggen, “is dan nu eindelijk de zomer begonnen?”. Maar ik heb te vroeg gejuicht. Vorige week was het geweldig weer, en hebben de dames heerlijk genoten (ik zag ze echt genieten 😊)!

De Alpine Honey Melon zit in een nek aan nek race met de Zmäkdaun. De Zmäkdaun was vanaf het begin al groter maar lijkt nu ingehaald te worden door de Alpine Honey Melon. De Big Yeti loopt twee weken achter op de rest, zoals jullie in mijn vorige verslag konden lezen. Deze is nu wel lekker aan het gaan!

Dan de drie planten die bij mijn maatje staan. Die heeft dit jaar goed uitgepakt, en een ware outdoor-kweektent aangeschaft, waardoor die optimaal aan het genieten zijn. Ook als de zon niet schijnt. Wel heeft de Alpine Crocket last van hittestress lijkt het, misschien hebben jullie enig idee of advies? De andere twee die in de kweektent staan hebben er geen last.

Ikzelf heb een overkapping, en als ik regen zie komen worden ze droog gezet onder de overkapping. Ik hou er niet van om de planten steeds te moeten verplaatsten maar dit is voor the greater good 😊 Deze uitdaging heeft mijn maatje dus niet. De drie autoflowers die bij hem staan gaan super, en de Erdbeer is al begonnen met het bloeiproces.

Ik heb weer diverse foto’s toegevoegd om een beter beeld te scheppen van hoe de dames zich ontwikkelen. Je kan duidelijk het verschil zien tussen de autoflowers en de drie lichtgevoelige dames. De autoflowers zijn klein en zijn al aan het bloeien, terwijl de lichtgevoelige dames zich nog volop aan het ontwikkelen zijn.

Ik zie hele mooie grote bladeren bij de lichtgevoelige dames, die de autoflowers ook niet hebben. Zo mooi om te zien hoe dit proces gaat bij de verschillende soorten. Ik hoop jullie weer een goed beeld gegeven te hebben van hoe het de afgelopen week in het zonnige zuiden gegaan is.

We hopen op meer zon en beter weer de komende tijd, dus IEDEREEN: effe flink duimen amigo’s! WE NEED THE SUN! Prey to RA the Almighty Sun god!

Veel leesplezier, en de groetjes van Luuk

Alex

Update 4 juli 2024: Hey hallo, het is alweer tijdje geleden dat ik een update stuurde maar hier is er weer een. Wat een drama heb ik achter de rug! Van de 6 zaadjes zijn er 4 ten onder gegaan aan slakken en regen. Ik heb zelfs nog geprobeerd bij SeedStockers extra zaden te bestellen voor een nieuwe ronde.

Dat heb ik wel kunnen doen, maar dan andere soorten want de testsoorten verkopen ze (nog) niet. De nieuw bestelde soorten die komen nu alweer netjes de grond uit. Als de testsoorten wel beschikbaar waren dan zou ik het zelfs nog aandurven om ze nu nog te zaaien; dat had ook een goede test geweest zo laat nog in het jaar. Maar we gaan gewoon verder met de twee die over zijn. Eindelijk beginnen ze aan te slaan, nog niet groot maar wel steady.

Groet, Alex

Mike

Update 4 juli 2024: Hallo medegrowers, met een tuin op het oosten hebben ze maar van 9 tot 16 uur zon. Ik heb ze deze week best vaak verplaatst om ze toch nog, als hij dan eindelijk scheen, in het zuinige zonnetje te zetten. Bij Erdbeer heb ik de eerste bloeiharen gezien, ze is nu 37 dagen. Ik heb de mulch laag weer verwijderd want ik wil dat de grond wat sneller droogt zodat ik haar voeding kan meegeven.

Van de fotoperiodieke soorten (dag 29) kon ik ook moeilijk afblijven. Ik heb ze naar achteren gebogen.😄 Over het algemeen groeit alles verder goed. Her en der hebben ze alleen een paar plekken van een bladmineerder.

Tot volgende week 🙋🏼‍♂️ Mike

Poes houdt de buitenwiet testplanten scherp in de gaten tijdens hun training…

Beyond Context

Update 4 juli 2024: Beste Iedereen! Een kleine update vanaf deze kant. De dames zijn iets opgeknapt na een ruime twee weken stagnatie. Een beetje teleurgesteld, maar wederom niet zeer ontevreden. Het zijn allemaal Big Yeti’s geworden, met uitzondering van één Zmäkdaun (die het uitstekend doet naar omstandigheden).

Verder is het voornamelijk bulken nu, low stress trainen en hopen op het goede weer! Volgende week hopelijk een beter en uitgebreider stukje 😃

Warme groeten aan iedereen, Beyond Context

Bart

Update 5 juli 2024: Zó, hier zijn we weer met een nieuw verslag. Zoals jullie kunnen zien staan de drie auto’s mooi in bloei. Ik heb nog steeds niet gevonden wie of wat de top van de Dutch Treat aan het opvreten is, maar ik zie nog dagelijks sporen van nieuwe vraat.

Verder doen de Lemon Kix het best goed, alsook de Sticky Orange is mooi aan het opschieten. De reguliere testsoorten zijn nog gewoon aan het groeien zoals het hoort. Hopelijk komt er snel mooi weer aan!

Groetjes, Bart

Twee van de drie lichtgevoelige dames.

De grootste van de lichtgevoelige soorten.

AtticCanna

Update 5 juli 2024: Hi CNNBS-ers! Dringend tijd om ook eens een update te schrijven, over hoe het vlot met onze Big Yeti voor de CNNBS buitenwiet test. Deze strain lijkt zich niets aan te trekken van de matige zomer en loopt gewoon lekker op schema. Wat dit misschien wel een ideale soort maakt voor ons niet zo tropische klimaat 😅

Aangezien Big Yeti de eerste prijs heeft gewonnen van de outdoor flowers op de High Life Cup, hebben we hoge verwachtingen. En voor de zekerheid heb ik ook maar even een stek van de plant genomen, je weet nooit!

Ik hoop dat we allemaal nog wat meer zon krijgen deze zomer, zodat de bloeiperiode feilloos afgewerkt kan worden 🙏

Groene groeten, AtticCanna

Wolkenwietje

Update 5 juli 2024: Heb je zo’n beetje alle rampspoed van de slakken gehad, dient zich de volgende ellende aan. Elke ochtend, bij het krieken van de dag, maak ik in mijn nachthemd een rondje langs de wietjes. Om de planten te ontdoen van slakken en andere bedreigingen. Zo ook gisteren.

Zeker met die natte nachten is het handig, om de hongerige slijmerds regelmatig van en bij de plantjes weg te halen. Nog druk aan het speuren naar langdradige jongens, krijg ik de schrik van mijn leven. Wat is er gebeurd met de Dutch Treat?

Alleen het steeltje staat nog overeind. De plant ligt er naast. Het lijkt wel of een wezen de plant met een scherpe haal heeft losgemaakt van zijn stam. Niet meer te redden. Gelukkig staat de Alpine Crocket nog overeind. Als laatste. De Erdbeer is drie weken terug opgepeuzeld door een slak. De paar blaadjes die er nog aan zitten, willen niet echt groeien. We geven haar nog even.

Navraag op het mediwietforum wat er gebeurd is, krijgt binnen een paar minuten antwoord: een kat. En dat zou goed kunnen. Wiet heeft niet alleen op slakken en oom agent een aantrekkingskracht. Ook katten kunnen er niet van afblijven. Zeker als de wiet in een pot groeit. En onze katrijke buurt doet de rest.

Ik wil ze even niet meer zien, de katten. Bah. De Dutch Treat zag er echt fantastisch uit. Zo treurig nu te zien dat de plant gewoon bij de steel is afgebroken. En van de dader ontbreekt elk spoor. Al heb ik wel een vermoeden welke kat het is. Die hoeft zich voorlopig niet meer te vertonen.

Tranen drogen, en weer een paar nieuwe zaadjes in het potje. We hebben de wiet veel te hard nodig voor pijnbestrijding, tegen de overprikkeling en de overstroming aan gedachten. Hopelijk breekt de zomer verder door en blijft oom agent weg, zodat we nog iets hebben aan het eind van dit seizoen.

Als het kalf verdronken is, dempt men de put. We gebruiken als remedie tegen de katten, nu kippengaas en wapperend zilverfolie. Hopelijk houdt dat de katten uit de buurt weg van ons groene goud. Dit weekend zaaien we nog wat in. De laatste kans voor nog een paar autoflowers dit jaar.

de zon breekt weer door
alsof er niets gebeurd is
wijst het blad omhoog

De door een kat ontmantelde Dutch Treat.

Als het kalf verdronken is, dempt men de put. De maatregelen voor de overgebleven Alpine Croket. Alle hoop is nu op deze dame gevestigd.

Het steeltje en de afgeknaagde Dutch Treat. Het blijft een erg droevig gezicht.

Ewout

Update 5 juli 2024: Lieve lieve lezer, na een paar weken zonder update uit ons wonderlandje, hier de eerste met als het goed is nog betere foto’s. Én het wordt het eindelijk zomer, volgende week echt!

De Erdbeer is als laatste geplant en is twee nachten terug toch nog te grazen genomen door zo’n smerige naaktslak, zelfs de stam is door. Ik hoop maar dat het uitpakt alsof ze getopt is door een professionele topper.

De Dutch Treat heeft het wat beter. Ook deze is relatief laat geplant maar ze doet het redelijk goed. Ik probeer haar met rust te laten.

Ernaast staat een reserve Big Yeti, doe ik ook niets aan maar ze wordt continu bedreigd door drukte qua groei om haar heen. Er groeit munt, klaver en een paar tomaatjes in de buurt. Door al dat lekkers heeft ze nog geen vraatschade. Ik verwacht dat het helemaal goed komt met deze, hoewel afbloeien misschien nog een dingetje wordt, gezien ze na 16:30 uur zo’n beetje vol in de schaduw staat.

Dan de Big Yeti die als eerste de volle grond in ging. Ik denk dat als ik iets minder enthousiast aan allerlei training technieken was begonnen, deze misschien wel de grootste plant had kunnen zijn. Een goede les voor volgend jaar. Ze is wat takken verloren door mijn domme gedrag. Maar ook omdat een vd companion plantjes zo groot werd dat ze omviel, en een paar aangelijnde takken van de Big Yeti meegetrokken heeft.

De Alpine Honey Melon groeit qua vorm het beste van de drie vroeg geplante plantjes. De enige schade en daarmee rem op de groei, kwam waarschijnlijk van mijn voedingstechniek… Ik had de wormenbak geleegd en de opbrengst ervan direct op de wortels van de drie vroeg geplaatste plantjes gestrooid.. Veel verkleuring van blad, en veel bladeren zijn over de lengte bijna dubbel gevouwen, zeker de grotere blaadjes.

Ik denk dat het zichtbaar is, de beperkte groei. Maar misschien is het als bij kinderen; die van jezelf zie je nauwelijks groeien (heb ik van horen zeggen).

Dan de laatste van de drie vroege buiten-plantjes: de Zmäkdaun. Deze is zoals je ziet behoorlijk gehavend. Als stress en schade voor goede wiet zorgt heb ik hier de hoogste verwachtingen van. Wat een kanjer, ze lijkt alle impact om te zetten in groei. En gelukkig maar, want haar reserve zusje lijkt er echt geen zin in te hebben.

De Alpine Crocket is haar leven begonnen in de kas, in een bak met veel te sterk bemeste grond. Op zich leek dat goed te gaan. Ze groeide harder dan alle andere plantjes tot nu toe. Tot het noodlot toesloeg en de blaadjes bruin, geel en verschrompeld raakten. Na wat te Googlen toch besloten haar uit de kas te halen en een plekje in de volle grond te gunnen. Na een kleine week lijkt ze bekomen van de schrik. Ze staat in bloei en ik hoop dat ze na dit weekend de groei en bloei weer op weet te pakken.

Alpine Crocket

Tot zover, volgende keer weer meer. Ik wens alle medekwekers heel veel zomerse zon, warmte en geluk toe.

Groetjes en liefs, Ewout.

(advertentie)