- Wietboter – lekker, gezond en plezierig + 6 recepten
- CNNBS Basics: kweeklicht voor wietplanten
- Gefjon kweekt Growers Choice en Spliff Seeds (#2)
- Drie experimenten die je alléén met autoflowers kunt doen
- Hoe zit het met de pH-waarde als je biologisch (wiet) kweekt?
- 24K Gold krijgt compostthee & Uncle Kush test Bubba Diesel
Burgers van Ter Marsch & Co nu met Wiedewietsaus
Bij de drie vestigingen van Ter Marsch & Co in Rotterdam en Amsterdam kon je altijd al terecht voor een lekker geroosterd kippetje of een sappige burger. Maar sinds deze week is het helemaal feest, want nu kan je het vlees wegkauwen met Wiedewietsaus!
Ode aan Amsterdam
De speciale saus is er gekomen om het 1-jarige jubileum van de Amsterdamse pop-up store van Ter Marsch & Co in het centrum van Amsterdam te vieren. En omdat je bij Amsterdam nu eenmaal direct en vooral aan wiet denkt telde chef-kok Olaf 1 + 1 op. ‘De Wiedewietsaus is gemaakt op basis van cannabis en is een ode aan Amsterdam’, zegt ie in het vakblad SnackKoerier.
En het moet gezegd, voor een kippen- en burgerbakker heeft Olaf er verstand van, al haalt ie net als het vakblad cannabis en hennep nog wel eens door elkaar (maar dat doen politie en justitie ook voortdurend).
Superfood
Hennep (niet wiet dus) is de laatste jaren doorgebroken als een heus superfood en als er ergens sprake is van een Hollandse wietcultuur is het natuurlijk in Amsterdam, waar je over hordes stonede toeristen struikelt in bepaalde straten. Zie hier de inspiratie voor de ‘wietsaus’ van chef-kok Olaf.
Die ziet onze favoriete plant ook graag in zijn keuken. ‘Niet alleen is de plant gebruikt als genotsmiddel door onze voorouders, maar cannabiszaden bleken ook een voedzame bron van voedsel door de eeuwen heen. Rauwe cannabisbladeren worden tevens steeds meer gebruikt in dressings en pesto’s’, lezen we in de SnackKoerier.
Biologische Wiedewietsaus
Oké, wat is het eigenlijk voor saus die Wiedewiet? Eigenlijk een mayo-basis aangevuld met ‘biologische rauwe cannabis’ leren we, en die ‘combineert goed met onze burgers en frietjes’. Er zit geen enkele onechte stof in de saus, al word je natuurlijk ook weer niet high/stoned van de lekkernij, zo dolletjes maakt de familie Ter Marsch het (helaas) niet.
‘De geur van wiet hoort bij de stad’, zegt Pim de Lange, directeur van Ter Marsch & Co in Het Parool, dat de wietmayo ook al ontdekte. Hij smaakt volgens de directeur trouwens ook naar rozemarijn en citroen, dat je het weet. Maar aangezien er rauwe hennepbladeren en olie worden gebruikt als grondstof moeten we het voorlopig doen met uitsluitend de geur van cannabis en het effect er maar zelf bijdenken 😉
Vanaf zaterdag is de biologische Wiedewietsaus bij alledrie de Ter March & Co vestigingen te bestellen, ook als meeneem dingetje trouwens voor 4,95 euro per flesje…
(advertentie)