(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Vakantie houdt de war on drugs niet, want zolang er mensen zijn zullen er drugs zijn en zolang er drugs zijn zullen de wouten er achteraan blijven hollen. Kortom, ook deze week weer vijf voorbeelden van heerlijke rookwaar die goed is voor lichaam & geest maar die desondanks rücksichtlos de verbrandingsoven in gekieperd wordt. Over oliedom gesproken.

Wietfoto 1 – Redding, Verenigde Staten

Californië is 6 jaar na de legalisering nog altijd druk met illegale wiet. De zwarte markt laat zich niet eenvoudig opzij zetten, mede door een overvloed aan regels en belastingen. Maar dat is voor een andere keer. Vandaag staan Jose Mendoza-Hernandez en Anabel Bentancourt-Meraz in de politieschijnwerpers. Zijn ze zelf 100% verantwoordelijk voor, want ze begingen meerdere verkeersovertredingen op highway I-5  bij Redding. In een pick-up truck met aanhanger vol vuilniszakken met wiet! Die roken de agenten uiteraard ook en zodoende vloeit er weer 363 kilo wiet door het afvoerputje. Het doorgeladen 9mm pistool maakt het er ook allemaal niet beter op voor Jose & Anabel.

Wietfoto 2 – Nuneaton, Groot-Brittannië

Nee, dit is niet de Pokemon-verzameling van Prins Harry die geveild wordt om de huur te kunnen ophoesten. Het is wél de stash van een 24-jarige straat/huisdealer in het Britse Nuneaton. Inmiddels is de verboden handel – edibles, wiet en hasj – plus 7.000 euro aan cash verdiend softdrugsgeld in handen van het Safer Neighbourhood Team van Nuneaton & Bedworth. De dienstdoende politieagent die de media te woord staat over deze bust, heet Jonny Walker. (Hahaha.) Dit zegt hij erover: “Inlichtingengestuurde acties zoals deze zijn de beste manier om de illegale verkoop van drugs uit onze gemeenschappen te houden, samen met het geweld, de bendes en de ellende die ermee gepaard gaan.” Oftewel; de politie scoort hier dankzij een rat.

Wietfoto 3 – Clark Pampanga, Filipijnen

Wiet in een spijkerbroek, kom er maar op. Toch is het de harde werkelijkheid in Clark, Pampanga. Dat ligt in de Filipijnen, waar onlangs een “Mens Vintage Threads Jean Straight Leg Fit (30/34) Girls” binnenkwam bij de douane. Spijkerbroeken die de omgekeerde route afleggen, dat is per definitie verdacht en dus werd er een snuffelhond bijgehaald. Bingo! Nader onderzoek onthulde, zo schrijft GMA News, “twee zwarte en doorzichtige plastic zakjes met daarin geel-oranje geleiachtige texturen waarvan vermoed wordt dat het marihuana derivaten zijn, en 1 doorzichtige plastic zak met daarin 472 gram vruchttoppen waarvan vermoed wordt dat het hoogwaardige marihuana is”. Samengevat: broek weg, en voor dik 11k euro aan wiet weg.

Wietfoto 4 – Nationaal Park Sierra de las Nieves, Spanje

Tuinieren in de vrije natuur, heerlijk toch? Zeker als je een plantage bijhoudt met liefst 6.500 wietplanten, zoals hier in het hart van het nationale park Sierra de las Nieves in de bergen achter de Costa del Sol. Daar hadden guerrilla’s op een bijna onbereikbare plek zelfs een compleet irrigatiesysteem van 6.000 liter aangelegd, zodat ze water uit de rivier beneden konden gebruiken om aan de duizenden dorstige dames te geven. Helaas kreeg de Guardia Civil er ook lucht van en nadat agenten “de talrijke steile paden en brandgangen” – aldus SUR in English – hadden overwonnen, kon het sloopwerk beginnen. Dat ging echter pas echt lekker toen er een politiehelikopter en “een groep gespecialiseerde bosbrandbestrijders van Plan Infoca” bijgehaald werden. 

Wietfoto 5 – Bad Bentheim, Duitsland

“Elf uitpuilende zakken vol marihuana”, zien we hier volgens de Bundespolizeiinspektion Bad Bentheim. Voor wie zelf wel eens met de trein wat gesmokkeld heeft richting Duitsers is gereisd, weet dat Bad Bentheim dé plek is waar Duitse autoriteiten verdachte figuren ondersteboven houden. En zie, bij deze 26-jarige man bleek de hele koffer gevuld met 11 vacuüm getrokken zakken wiet! Goed voor 5,3 kilo en dat doet tegenwoordig 53.000 euro bij de buren. Meneer liep trouwens om 10 uur ’s avonds tegen de polizeilamp vanwege de “tijdelijk heringevoerde controles aan de binnengrenzen”, zo schrijft de Duitse kit. Die controles zijn er om vluchtingen/gelukszoekers weg te houden, maar in de praktijk verliezen vooral gewone burgers hun dope. 

(advertentie)