(advertentie)
(advertentie)
(advertentie)

Van Groningen tot Aruba en van Brussel via Londen tot Oregon… Vijf actuele foto’s van de peperdure en evengoed volkomen falende oorlog. Nee, niet in Oekraïne of Gaza, maar die enige echte wereldoorlog. De strijd met belastinggeld tegen de meest verketterde en tegelijk meest waardevolle plant op aarde. Ons hart huilt van boosheid en vooral om zoveel stompzinnigheid bij overheden die maar door- en doorgaat… 

Wietfoto 1 – Groningen, Nederland

Helaas, er gaat toch wel degelijk iets boven Groningen. En dat is dat ze – a.k.a. de politie – je wiet afpakken! Oké, je mag niet foutparkeren, de verkeersovertreding die het onheil voor de 25-jarige man uit Arnhem inleidde. ‘Geef de beste kerel dan gewoon een verkeersboete’, zeg je dan – alsof die geldbedragen van Justitie tegenwoordig niet straf genoeg zijn? Maar nee hoor. Flexteam Groningen moest zo nodig 3 kilo wiet van de foutparkeerder afpakken in de Gele Loper. Het gebied de ‘Gele Loper’ is de route van het Hoofdstation naar de Vismarkt. Sinds zomer 2022 geldt er een samenscholingsverbod, om overlast te verminderen. Benieuwd of dat lukt, nu er 1 foutparkerende burger met teveel wiet is kaalgeplukt…

Wietfoto’s 2 – Vorst (Brussel), België

Au nom du Diue/Godmiljaar, wie had gedacht dat luxemerk Christian Dior bijklust op de hasjmarkt van Europa’s én België’s hoofdstad Brussel? Geintje, we hebben ook al eens de tronies van twee Siciliaanse maffiabazen op hasjverpakking gezien, ons verrast niks meer. Bovendien is het in de wereld van de (xtc)pilletjes heel gebruikelijk om iemands ‘smoel te lenen’, en het als logo op je eigen drugs te plakken. Boven de foto van de CD-hasj zien we de rest van de 21 kilo cannabis die de politie ‘op en rond het Sint-Antoniusvoorplein in Vorst’ wist te scoren. Plus 260 bolletjes cocaïne, 2 gestolen motoren en 60k cash geld (geen foto’s). Negen verdachten werden ervoor in de spreekwoordelijke kladden gegrepen.

Wietfoto 3 – Essex/Londen, Groot-Brittannië

We zien bedrukte gezichten van Daniel Yeboah (54), Kristoffen Baidoo (48), Kwaku Bonsu (52) uit Londen en Edward Adjei (48) uit Basildon in Essex. De heren zijn schuldig bevonden voor de smokkel van liefst 2.335 pakjes wiet vanuit Ghana naar Groot-Brittannië (zie foto boven). De handel, goed voor 4,3 miljoen Britse pond (ruim vijf miljoen euro), zat verstopt in een containerlading gari poeder – soort bloem/meel van gefermenteerde cassava. De kit had er echter lucht van gekregen en verving – hoe vals – de wiet door namaakverpakkingen. Toen het viertal hun wiet wilden ophalen in de haven van Tilbury, was het smokkelspel voorbij. Op 18 oktober horen de heren welke straf de rechter hen oplegt, maar dat het jarenlang gevangeniscel wordt, dat staat gezien de wet (max 14 jaar) en deze hoeveelheid Class B drugs bij voorbaat vast.

Wietfoto 4 – Douglas County, Oregon, USA

In de afgelopen twee weken heeft het Douglas Interagency Narcotics Team (DINT) huiszoekingsbevelen uitgevoerd bij verschillende “massale” illegale productielocaties voor wiet in Douglas County, aldus het agentschap. “Het is belangrijk om uit te leggen dat er legale manieren zijn om marihuana te produceren en te consumeren in Oregon”, legt DINT uit. “De afgelopen jaren is Oregon echter overspoeld met illegale kweeklocaties die verwoestend zijn voor ons lokale milieu en de watervoorziening.” Daar geven ze buitenlanders trouwens zonder veel omwegen de schuld van. Laat ons raden: Chinezen of Mexicanen? Kleinschalig gaat het er in ieder geval niet aan toe met o.a. vangsten van 9.500 wietplanten, eentje van 75.000 en een van liefst 154.000 cannabisplantjes! 

Wietfoto 5 – Caribische zee, rond Aruba, Bonaire en Curaçao

Hardcore anti-drugsactie van de bemanning van het Nederlandse marineschip Zr.Ms. Holland, dat patrouilleert op de Caribische zee rondom ‘onze’ ABC-eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao. Daar was het prijsschieten op 6 september voor de mariniers, slechts 4 dagen nadat ze de Zr.Ms. Groningen hadden afgelost. Nadat ze eerst de motor van de go-fast met smokkelaars en smokkelwaar kapot hadden geschoten, kon de buit verdeeld worden. En we praten toch over “210 kilo cocaïne en 2.110 kilo marihuana”, aldus Defensie. Om de reeds beroofde smokkelaars nog een extra draai om de oren te geven, droeg ons leger de 9 mannen over aan de kustwacht. Die van de United States of America wel te verstaan.

(advertentie)