- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#12)
- Millennials kopen meer voorgedraaide joints dan wie dan ook
- Biologisch je eigen wiet kweken? Start hier!
- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
- Debunk • Opgebouwde THC-tolerantie geen bewijs dat wiet verslavend is
Cannabis, religie & sex, eeuwenoud toptrio!
Het is een eeuwenoude combinatie: seks, religie en cannabis. Hindoes in India genieten al duizenden jaren van cannabis in combinatie met een heerlijke vrijpartij. Zij beschouwen het als een lustopwekkend middel. En uiteraard allemaal om het hogere doel te dienen.
Je zou cannabis, religie en sex een soort heilige drie-eenheid kunnen noemen. Een mondiale driehoeksverhouding, ofwel: de relatie tussen seks, religie en cannabis. Want net als seks is cannabis een gift van de natuur, een lifestyle die over de hele wereld aanhangers kent en al duizenden jaren terug gaat. Ver voordat bepaalde mensen besloten dat cannabis een drug was die bestreden zou moeten worden.
Biologische verklaring
In 1998 schrijft Terry Necco (voormalig freelance auteur) in het Cannabis Culture Magazine dat ons lichaam gemaakt is voor plezier, zoals seks. Je prettig voelen is een kwestie van het juiste stofje in je brein activeren. Onze hersenen beschikken over een type geluks-neurotransmitters, die alleen extern geactiveerd kunnen worden door stoffen met sporen van THC-moleculen erin. Dat is dus de reden waarom je na het roken van cannabis die unieke gevoelens krijgt. Het is dus zaak om de THC-neuronreceptors te activeren. Dat kun je doen door bijvoorbeeld geconcentreerd aan een lekkere vrijpartij te denken. Zo kun je je brein intern prikkelen. Daarbij activeer je anandamide. De naam anandamine is afgeleid van het woord ‘ananda’ dat in het Sanskriet ‘extase’ betekent. Anandamide is een neurotransmitter die een rol speelt bij onder andere pijn, geluk en depressie. Vrij vertaald betekent het woord: geluk of gelukzaligheid. Tja, en dat is toch wat je wilt in je leven, nietwaar? De THC in de cannabisplant is de enige externe bron die anandamide in ons brein kan activeren.
Zin in seks
Het effect van cannabis verschilt van persoon tot persoon en is afhankelijk van de situatie. Cannabis versterkt je gevoelens. Dus kan het ook je verlangen naar seks doen toenemen. Als je een beetje cannabis gebruikt, krijg je meer zin in seks en word je lichamelijk gevoeliger. Je wordt minder geremd. Die remmingen nemen nog meer af als je meer cannabis gebruikt. Als je langdurig cannabis gebruikt, krijg je juist minder zin in seks en kun je niet zo goed meer klaarkomen.
Cannabis kan de seksuele beleving intensiveren tot goddelijke proporties. Cannabisliefhebbers en minnaars ondervinden tevens dat het kruid de seksuele beleving verdiept, dat het de ejaculatie vertraagt en dat het een overweldigend gevoel van eenwording kan bewerkstelligen.
Maar of je nou een flinke joint opsteekt of een potje ligt te rampetampen, het geeft biologisch gezien dezelfde fysiologische reactie. Een toenemende hartslag en gevoeligheid, je ademhaling die verandert. Zowel cannabis als seks activeert die specifieke neurochemie in ons lichaam. Ga je seks en wiet met elkaar combineren, ja, dan krijg je helemaal een euforisch gevoel! Een heerlijke vereniging van body en mind.
Religie, seks en cannabis
Al duizenden jaren gebruiken volkeren marihuana als afrodisiacum. Een wat? Juist, een lustopwekkend middel, om de geslachtsdrift te bevorderen. Vooral de Indiase cultuur is nauw verweven met seksueel cannabisgebruik. Zowel in de Ayurveda- als Unani Tibbileer (een Hindoeïstische gezondheids- en medicijnenleer, red.) gebruiken ze cannabis als remedie voor een afgenomen libido, impotentie en diverse andere ziekten en aandoeningen.
De Hindoes hebben verschillende namen voor cannabis als afrodisiacum: shirmadananda modaka, uttama vajikarana, majun falaskari, roghan bhang. Deze exotisch klinkende formuleringen zijn al millennialang bekend om hun niet te stoppen erecties, meervoudige ejaculaties en waren ook befaamd als lustopwekkend middel. Voornamelijk in de Tantraleer gebruikt men al sinds 700 voor Christus cannabis bij spirituele rituelen.
Bhang
Tantrabeoefenaars rookten de cannabis niet zoals we dat tegenwoordig kennen. Sterker nog, ze rookten het helemaal niet. Wat ze dan deden? Ze maakten een soort van oraal in te nemen substantie: bhang. Edibles dus! In sommige gevallen was bhang niet meer dan een cannabisbal gemixt met melk. In andere gevallen was het een heerlijke milkshake gemaakt van melk, suiker, amandelen, peper en andere lokale specialiteiten. Ook al rookten de Tantrabeoefenaars de wiet dan niet, ze verhitten het wel om de THC goed zijn werk te laten doen. Zelfs in het moderne India van vandaag zie je bhang nog vaak als medicijndrank terug.
Tantrabeoefenaars rookten geen wiet, zij dronken het! Foto: Boris Stroujko, Shutterstock.com
Niet alleen in India gebruiken ze cannabis voor seksuele of religieuze doeleinden, ook in Servië is het niet onbekend. Zo mixten 19e-eeuwse Servische vrouwen wiet met eiwitten, saffraan (een specerij) en suiker om guc-kand te maken, een soort tonic waar je seksueel opgewonden van werd. De Servische mannen daarentegen zochten hun heil in een mix van hasj, amandelboter, gedroogde rozenbladeren en muskusnoten.
Gebruik je cannabis regelmatig – in niet al te grote hoeveelheden – dan bevordert het de seksualiteit en spirituele zingeving. Ga je echter je boekje te buiten en rook je je helemaal suf, dan werkt het juist averechts. Less is more, wat dat betreft. Tja, zoals met alles dus eigenlijk.