- Droog je wiet tot perfectie met de 16/60 methode
- Gefjon kweekt Kush van de Barney’s boerderij (#12)
- Millennials kopen meer voorgedraaide joints dan wie dan ook
- Biologisch je eigen wiet kweken? Start hier!
- Dima kweekt Mohammed in de Minigrow One kweekkast (#2)
- Duimen voor stekken & Bubba Diesel met kleine hoofdtoppen
Cannabis-toffees, lekkerder worden medicijnen niet
Combineer het aangename met het nuttige en maak eens een partijtje cannabis-toffees! Het is verreweg de lekkerste mannier om de cannabinoïden binnen te krijgen die je lichaam nodig heeft, en het recept is verrassend simpel. Wel goed opbergen en uit de buurt van kinderen houden.
Wietolie is een krachtig medicijn maar laten we er niet omheen draaien, erg lekker smaakt het goedje niet. In tegenstelling tot een plak spacecake of deze zelfgemaakte cannabis-toffees. Zogenaamde edibles zijn een uitstekende manier om medicated te raken, en je wordt er ook nog eens lekker high van 😉 Dus of je ze nou voor je gezondheid maakt, of gewoon om lekker van te genieten, cannabis-toffees zijn een genot voor iedere wietliefhebber. Afgezien van een beetje suiker zijn deze toffees ook nog eens helemaal verantwoord, je hoeft namelijk niet te roken om op de juiste hoogte te geraken.
Ingrediënten: 100 ml melk, 100 gram suiker, 50 gram honing, 50 gram wietboter
Neem een roestvrij stalen pan en laat de wietboter daarin smelten. Wanneer het vloeibaar is voeg je al roerend één voor één de melk, de suiker en de honing toe. Blijf net zolang roeren tot alle suiker volledig is opgelost. Nu zet je het vuur iets hoger en laat je de boel door pruttelen tot het mengsel een mooie lichtbruine karamelkleur krijgt, blijf ondertussen de hele tijd roeren om te voorkomen dat de onderste laag suiker verbrand. De truc is om alle suiker te laten karamelliseren zonder dat het verbrandt.
Wanneer het mengsel een mooie bruine kleur heeft gekregen moet je even goed opletten en snel werken. Karamel gaat namelijk vrij snel over van mooie bruine kleur naar donker en verbrand. Je kunt het mengsel nu op een bakplaat gieten die bekleedt is met een vel bakpapier. Wanneer je het mengsel in plaats daarvan verdeelt over kleine siliconen bakvormpjes of bijvoorbeeld een vorm voor ijsklontjes, heb je na het afkoelen al meteen handige op maat gemaakte toffees. Gebruik je de bakplaat dan kun je de plak karamel na het afkoelen simpelweg in op maat gemaakte stukken snijden en smullen!
Openingsfoto: MaraZe, Shutterstock.com
(advertentie)